Prijava
   

Cosplayer/ Kosplejer

Osobe koje vole nekog lika iz igrice, crtanog ili bilo kog drugog oblika fikcije, a i vešte su im ruke pa znaju i žele da naprave kostim pomenutog lika, iz hobija. Takve kostime nose na konvencijama posvećenim tom delu iz kog je lik, što im je prilika da pokažu svoje umeće i gomilu vremena i truda koji su uložili kao i da se druže sa osobama sličnih interesovanja i da se zabave. Što je sasvim okej i kreativan način da se, bar malo pobegne od monotone realnosti ovoga života.
Ali. Ali onda ti se pojavi gomila naloženih debila koji ne znaju pertle da vežu, kupili su neku periku kod kineza i neko odelce japanskog pedera, ili će napraviti masku od papira/staviti lošu šminku i obući neki mantil do zemlje i složiti nadrkanu facu. I onda glume neko ludilo i zajebanost, guraju se gde im nije mesto i naravno zovu sebe UMETNICIMA. Dok će normalan kosplejer napraviti par slika čisto radi reda, ovi moroni će da se slikaju pedeset miliona puta i da sve to ture na neki istagram uz neki njesra opis gde sami sebi drkaju jajca kako su oh tako savršeni.
Ženska varijanta ovoga je osoba koja je našla lika o kome pojma nema dva posto, ali bitno je da taj lik nosi što manje odeće (ili još gore uzmu lika koji je pokriven do grla pa naprave drolju od istog) . Jer onda im em raste cena jer su GEJMER GRL i ta sranja, em ne moraju da se trude jer je dovoljno da stave periku/oboje kosu u neku nesvakidašnju boju, obuku majcu koja je taman tolka da prekriva sise i neku prekratku suknju ili šorc i onda na to čizmetine do kolena. I to je kosplej. To je njihova kreativna sloboda otvoren um itd itd. I svi prisutni će pre pogledati u nju nego u baticu koji je napravio robota od 6m, na kom je radio dve godine. Jer jebeš veštinu, sisa je sisa. Jedini izuzetak je debela napucana feminiskinja koja boji dlake ispod pazuha a glavu brije i obavezno ali obavezno ima probušen nos na sredini takoreći septum. Nju niko ne gleda i svi (sem simpova) se trude da se sklone što dalje, jer em je gadna em se oseća na ustajali znoj. Ako ove pojave rade u nekoj kompaniji koja se bavi igricama ili nečim sličnim, tripuju nezamisliv uspeh i očekuju da im se svi klanjaju. Za izbegavati.

Komentari

Deco jebem li vam zivot prezadovoljeni. Kad sam ja bio vasih godina tata me jurio daskom sto nisam doneo sena i oterao krave na pojilo.
Sad narucujem kcerci te kosplej gluposti iz engleske, mogo bi kupiti golfa za te pare. A narucujem, sta cu. Ko me jebe, takva su vremena.

@munzem_konzu ja kad sam bio klinac igrali se rata sa letvama mesto pušaka. Ko je imo kineski kalaš od 300 kinti bio svetac. Sve je otišlo u kurac.