Prijava
   

Crk’o Džeki

Odgovor na pitanje šta ima novo, kojim nedvosmisleno stavljaš do znanja da imaš loše vesti.

1)
Izraz je inspirisan vicem:
Vratio se čovek u svoje selo posle dužeg odsustvovanja i pita komšiju kojeg je prvog sreo, šta ima novo. Ovaj mu odgovara nema ništa, crk’o ti Džeki (pas). Pa kako crk’o-prejeo se konjskog mesa-kakvog mesa-crkli ti konji-kako crkli-vukli vodu gasili požar-kakav požar-izgorela ti kuća-kako izgorela-pala sveća pa zapalila kuću-kakva sveća-umro ti otac-kako umro-od tuge za ženom(majkom)-šta je bilo sa majkom-prepuklo joj srce kad’ ti je žena pobegla sa komšijom Perom.

2)
Izraz se koristi i u obrnutom smeru, kada novopridošli ne pita samo šta ima novo, već i da li je crk’o Džeki, očekujući loše vesti.

Direktor se vratio sa službenog puta:”Šta ima novo?”
Šef:”Nema ništa...”
Direktor:”Šta nema ništa, je l’ crk’o Džeki?”

Komentari

da, da....:)
nije mi nikad jasno zašto neko na ovakvu definiciju da - ?

Zvončice, ja sam odavno već dao definiciju nanosekunda, na koju mi je čak i iskusni interpretato dao - , tako da sam navikao da sve doživljavam sa osmehom na licu :-D

ma..ok je..nije mi stvar doživljaja..nego motiva da ne pricamo o svesti..ipak je ovo zabava...((ali bude mi malo tužno..to je sve)... :))

He,he...naterao si me da se ulogujem i ispitam slučaj.Tog dana sam bio strog i prema MarijaniP, a komentar upućen tebi je bio moj trinaesti komentar po redu(verovatno splet loših magijskih preduslova je utica da budem prestrog), aktivno sam se uključio tih dana. Inače si tog dana dobio i neke plusove, a nešto kasnije postao moj omiljeni autor, tako da sada misilim da nisi zaslužio minus od mene u periodu moje akomodacije...;)))
Inače neki drugi prioriteti me vode na druge prostore, pa će Vukajlije biti oslobođena mojih komentara i definicija u većoj meri:-(
(kad pogledam, izvestan broj autora koji su me zabavljali takođe nisu aktivni, a ovi novi nisu još preležali dečije boginje...pa ... videću kako će to dalje ići-u svakom slučaju, imaš moju punu podršku...;)))

O, hvala i na komplimentima i na podršci! Žao mi je što čujem da te neće biti neko vreme, mada sam se i ja pomalo umorio...pa možda i ja uzmem neplaćeno. A za onu nanosekundu si valjda tek kasnije ukapirao i na svojoj koži osetio šta je pesnik hteo da kaže :-D

iskusni, nece valjati bez tvojih komentara, vraticu ti tvoj deo...

@jelena1109, čuvaj taj deo - nisam ja tako daleko...