Crveni vosak

Fender Stratocaster 2016-01-05 14:03:48 +0000

Један од најпознатијих и најстаријих знакова за заштиту нечије својине или модерним језиком речено: један од најстаријих трејдмаркова. Вековима уназад су га владари и свештеници користили као обележје веродостојности својих закона и свих декларација које су доносили; људи су оверавали своје тестаменте; њиме су затварали балоне најквалитетнијег вина и ракије, које су чували до женидбе и удаје својих потомака. Због свега тога црвени восак је био и остао један од најпознатијих симбола поузданости.

- Буразеру, је л' знаш некога ко може да ми среди нешто катастру? Међашио сам се са комшијом око њиве, добио сам на суду, враћена су ми 3 ара, али још стоји стара бројка. Оне две зграде, где су сада оне продавнице у центру, то је било мом деци национализовано, па нам је враћено, али се још увек воде као државна својина, две године не могу то да измене.
- Батке, што не рече раније? Па мој рођа Коле ради тамо, средиће ти то. Дођи ту у недељу код мене дођи и донеси два балончета оног твог црног. Једно за мене, једно за мог рођу. А у понедељак ћеш да одеш код њега, ја ћу да му кажем да долазиш, све ће да буде сређено. Мој рођа неће да ме зајебе, он би за мене и у залеђену Мораву скакао.
- Договорено.

Следећи понедељак

- Е, буразеру, хвала ти. Не могу да да верујем да ми је средио све, па много је било 5 минута. Ево теби и два буренцета моје шљиве. Једно за тебе, једно за твог рођу. Ви сте стварно људи једанпут.
- Батке, кад мој рођа да реч, то је закон и то мош комотно да запишеш и запечатиш црвеним воском к'о царску декларацију.

14
26 : 6
  1. Бохор инспирише. Тера на писање. Лолололо

  2. - Батке, кад мој рођа да реч, то је закон и то мош комотно да запишеш и запечатиш црвеним воском к'о царску декларацију.

    ODI DA TI POKAŽEM KUJ NAJLUĐI U SELO +++

  3. Бохор инспирише.

    Mhm. +

  4. Наравоученије: Не свађај се са Грањком по форуму, него се распитај шта више воли: вино или ракију; јагње или прасе на ражњу, па да знаш са којим адутима да идеш код њега на шалтер. Лололо

  5. Odlična! Komotno može i bez primera. +++

  6. baš def. onako iz naroda
    +++

  7. pa neže žut lolo
    +

  8. Деси Гуги 300 године! Лололо
    Срећна ти Нова година и да буде мало више појзена од тебе ове године.

  9. već sam krenuo al ove godine udaram na postere, treba mi veći rejting lolo
    kad neće ovaj čegitaur i kosmo idi predloži na forum nek svi vide kuj je zapostavljen a dere s posteri

  10. Ha, pa odakle ti ovo?!

  11. Па је л' се сећаш Маратонаца кад отварају прави тестамент, запечаћен црвеним воском?

  12. Ha...sećam se te filmske scene, ali ne i detalja u vezi voska; imam dovoljno godina da sam odgledala i predstavu u Ateljeu 212....davno bilo!!
    ;)

Omiljeno za [1]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.