Prijava
   

crveno-belo-plavo

Kombinacija boja za koju se stanovnici Amerike odnosno SADa kunu da su osnov njihovog nacionalnog identiteta i patriotskog ponosa. Problem nastaje pošto i Srbi to tvrde. Hrvati, iako im je miliji simbol šahovnica i dalje imaju pravo da se pozovu na istu slikarsku kompoziciju. Problem se značajno produbljava kada neko dokon pogleda i shvati da se ista kombinacija boja nalazi i na zastavama Australije, Velike Britanije, Francuske, Holandije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Burme ili Mianmara, Kambodže, Čilea, Kukovih Ostrva, Kuba, Češke, Dominikanske Republike, Farskih Ostrva, Francuske Gvineje, Francuskih južnih i Antarktičkih Ostrva, Gvadalupea, Herda i MekDonaldovih Ostrva (Herd je izvukao ostrvo u Happy Meal-u!),Islanda, Laosa, Liberije, Luksemburga, Martinike, Majote, Paname, Paragvaja, Puerto Rika, Samoe, Tajvana i Tailanda. Nacionalizam, ispostavlja se, nije preterano originalan...

Komentari

A ti si bas bio dokon kad sve to zapazi? :)

U moju odbranu kopkalo me je jedno 2 nedelje pre no što sam seo da vidim :)

Hehe, genijalno! +++++

Btw, gde izvuče ovog Ronalda MekDonalda, jel' to nečiji protektorat, pošto mi se ne čini da je samostalna država?

Neka pusta ostrva koja administrativno pripadaju Australiji. Tamo niko ne živi, ali dolaze istraživači, pitaj Boga zašto imaju svoju zastavu, ali ona je kao i Australijska sa nekim zvezdama . ..

Нисам сигуран за Луксембург, оно пре вуче на неку наранџасту.

Nacionalizam, ispostavlja se, nije preterano originalan...

Nema veze sa originalnošću. Ovo što je navedeno samo potvrđuje teoriju Dr. Jovana Deretića, da su Srbi vladali svetom u prapočetku i još neko vreme nakon toga. I pored svega ostalog ostavili su i svoje nacionalne boje na navedenim zastavama.
Da obeleže svoju teritoriju.
Nešto kao zapišavanje bandere.