Prijava
   

Da li ti znaš da..?

Dešava se, eto, ponekad, da se vodi neki razgovor na neku temu. I bio on nebitan za aktere ili ne, desiće se nekome od njih da se seti jedne nebitne činjenice koju je čuo, jednom, negde... I paf! Tu on ispada poznavalac svega, britanika u telu balkanike, iako je to možda samo pročitao u Zabavniku, Trećem oku ili čuo od Mikija Baronije. Ali radi se o pravom podatku! Činjenica! Retko poznat fakat! Ako su ostali bili u stanju da shvate (ili ne shvate, ali se prave da jesu) ovu izjavu kao argument, ali bitno da skontaju da je uopšte argument, onaj koji ga je izbacio doživljava orgazam jačine između svinjskog i onog muslimanskog u Dženetu, pogotovu ako je eklesija utvrdila da je u pravu.

-Brate, koliko me nerviraju ovi Makedonci!
-Što?
-Jebote, svaka utakmica ili šta već, navijači se oblače kao Makedonci pred bitku kod Gaugamele. Mislim kontam ja sve to, ono, i Arapi u Egiptu stavljaju krunu gornjeg i donjeg Egipta na glavu da liče na faraone zbog turista, ali ovo je već kič postalo. I ne samo to! Oni se ZAISTA lože da su sinovi Aleksandra Velikog. Ej! To ti je tačno da se...
-Čekaj bre, Nenade, gde si se zaleteo kao Bukefal na arapsku kobilu? Da li ti znaš da su Makedonci Srbi?
-Pa da, sa govornata manata hehe.
-Ozbiljan sam, Nenade Grdanoviću. Ne mislim na ove pseudomakedonce i srboizdajnike, već na antičke Makedonce. Oni su bili Srbi!
-Molim?
-Da da, isprani moj mozgu zapadne istorije. Aleksandar Makedonski, ili bolje rečeno po njegovom srbskom imenu Lesandar Karanović, je bio jedan od najvećih vojskovođa ikad! Makedonci su bili Srbi, tako da kad se oni sad oblače u Makedonce zapravo se oblače u stare srbske uniforme koje su nastale još hiljadama godina u nazad u Vinči, znaš?
-Iskreno, nikad nisam čuo za ovo...jes' da sam iz istorije u školi naučio samo par bitaka i drugo zasedanje AVNOJ-a, ali se ovoga zaista ne sećam.
-Šta da ti kažem, neobrazovan si.
-A u koju si ti školu išao?
-Vuna-art. Ovo sam čuo na Palmi+.

-Tata, želim da treniram fudbal.
-Molim, Tijana?
-Dobro si me čuo. Hoću da krenem da treniram fudbal.
-A što ne završiš fakultet prvo? A i mislim se, ćero, u tvojim godinama fudbaleri završavaju karijeru, jedino Van der Sar ne, ovi ostali da...
-Tata, ti si jedan običan muški šovinista! Te udaj se, te nauči da kuvaš, a sad ne smem ni sportom da se bavim jer nisam završila fakultet!?
-Pa samo kažem...
-A samo zato što sam žensko! Je l' fudbal zabranjen lepšem polu?
-Ma kakav bre lepši pol, hoću samo da...
-Da li ti znaš da su još u XVII veku u Škotskoj žene igrale fudbal, i to tako što su u jednom timu bile udate a u drugom neudate i...
-E gusko jedna, pa nisu to žene bile već muškarci, nego kod njih i oni nose suknje! Ma idi, jebe mi se, vidim ja sad da ti i nisi za škole... A evo otac da ti kaže, ja ću da ti platim da pređeš da igraš za udate, samo da mi ne skačeš više po ganglijama!

Komentari