Prijava
   

Da Vinčijev kod

Posle pojave ove knjige, manekenke i fubaleri više neće navoditi "Alhemičara" kao omiljeno štivo, koje je već postalo kliše. Najobičnija fikcija, upakovana u holivudsku bljuvotinu, namenjena onima koji ne čitaju (većina). Autor nas je poslužio "činjenicama" o religiji koje je smuljao u triler, koji je, moramo priznati, solidan. Koliko je u sve to prisutna moć sugestije vidi se u knjizi "Dekodirani Da Vinčijev kod", posle koje više nećete verovati ni slovo gdinu Braunu(koji nije ni prošao pored književnosti). Sasvim je moguće da je Isus, kao 33-godišnji Jevrej mogao i trebao biti oženjen, moguće je i da je imao decu, ali onakve ludorije sa templarima, sionskim prioratom, zaverama, Merolinzima kao potomcima Isusa, Njutnom, Leonardom koji krije znake u svojim delima su prosto komične. I što je najgore, nije ni autorsko delo, jer se poslužio sa štivom ranije objavljene knjige "Sveta krv, Sveti gral". U svakom slučaju, Braunove teze su činjenice koliko je "Veštica iz Blera" dokumentarac. A dodao bih još i da je filmsko ostvarenje sa ovim imenom isto mrsomuđenje kao i knjiga, uz opis "Zbrda-zdola". Jednostavno, čovek smislio kako da zaradi ogromne parice na neprosvećenom, izgubljenom, televizijom zatupljenim narodu, i svaka mu čast na tome.

Šteta što se mi nismo setili, pre njega, da lepo odemo u Vinču, i rešimo Da Vinčijev kod.

Komentari

++++++++++++++++++++++++++++++++
мислим браво.....:)...потписујем све од ријечи до ријечи....

ne mogu da verujem da je ovo prva definicija o ovom nesvakidašnjem sranju

Ima, ali su raniji autori pisali "davinčijev kod"

"Jednostavno, čovek smislio kako da zaradi ogromne parice na neprosvećenom, izgubljenom, televizijom zatupljenim narodom, i svaka mu čast na tome."

Apsolutno tačno. Čovek je biznismen.

Procitao sam knjigu i ona je ok ,ako se shvati kao zabavo stivo,dok je film tesko sranje.Den braun i teorije koje iznosi,jesu kontroverzne,ali samo zato sto su suprotne od onoga sto su nam srali i lagali 2000 godina.Naravno da je zaradio ludacku lovu...
Ipak,mi se njegove teorije ,vise dopadaju od zvanicnih,ako nista drugo zato sto bi,u slucaju da su istinite,bile dokaz da je sve sto crkva prica laz i obmana u sta sam uveren i bez Den Brauna
+

+ A pazi sad ovo!Autori knjige Sveta krv,sveti gral tuze Dena Brauna za plagijat.Za Da Vincijev kod poraste potraznja samo preko Amazona za 300% a za Sveta krv,Sveti gral 150%.Sud nalozi da Braun plati milionce kazne a ustvari plati izdavac.U cemu je caka?Isti izdavac za obe knjige.Teorija zavere,a?

'Posle pojave ove knjige, manekenke i fubaleri više neće navoditi "Alhemičara" kao omiljeno štivo, koje je već postalo kliše. '

Bravo.

++++++++++++++++++++++++++++++

Morgothmir, nisam znao za zaj podatak. Veoma zanimljivo :)

procitao sam tu knjigu kada sam imao deset godina.

TheVlajko, pa ta knjiga je i preporucljiva odmah posle "Bele Grive" :)

Hmm.. šteta što se ovih par ljudi koji dadoše minus uzdržaše od komentara (valjda su bez argumentacije), a ja definiciju napisao iz razloga što mi se baš nešto polemiše sa "davinčijokodistima" :)

Dokaz da je trkeljisanje o religiji veoma isplativo.
+

Hmmmm sa nekim delom definicije se slažem, ali ne mislim da je knjiga losa,nije ako se ne shvata preozbiljno. Mene je razočarala, jer sam pre toga čitala njegovu Digitalnu tvrđavu koja je mnoooogo bolja, ,ada me je kraj posebno razočarao, gori je rasplet od španske serije.

p.s. slažem se sa talentovano glupim

Зар тобожњи Исусови потомци нису били МероВинзи?

Поткрала ти се мала грашка.

Плус.