Prijava
   

Dama

Izgubljena vrsta osobe ženskog pola koja po stupnju pripada dzentlmenu. Ona zavodi, fascinira, odiše nežnošcu i ljupkošcu, ima skromne manire, može biti siromašnog znanja ali nikako u manjku kulture i vaspitanja. Oblaci se ugledno, srazmerno svojim godinama, što manje nepristojno obučena a što više ženstvenijeg izgleda, taj nedostatak slobodnijeg oblačenja koji može da ostavi pogrešan utisak nadoknađuje svojom unutrašnjom lepotom koja muškarca obara s' nogu.
To je osoba koja je rodena da bude osvojena, voljena i pažena. Osoba koja je sa druge strane i uviđajna, pažljiva i požrtvovana. Damu ne čini ni izgled ni broj godina, kao ni bilo šta što su okolnosti njenog rođenja. Dama se ne rađa kao takva. Najpre se rađa ženska osoba koja kasnije, usled valjanog vaspitanja i kulture življenja postaje to i zasluži da nosi tu titulu. Prava dama polazi sa dečkom iz zaljubljenosti, a udaje se iz dosanjane ljubavi.

Ako ste sreli osobu koja je kulturna, lepo vaspitana, koja ponosno drži svoje telo i atribute svoje ženstvenosti ma kakvi oni bili, koja se aktivno ne predaje porocima, koja se izvine kada se ubaci u razgovor ili upita za reč, kod koje je spoljašnja lepota u mrtvoj trci sa unutrašnjom, koja ne psuje, nije povodljive i neskromne prirode, vaš život je upravo postao bogatiji za jedno saznanje više: Dame ipak postoje!