Prijava
   

Deset, devet!

Pre PES-a i Fifa-e klinci su rado igrali igru Deset Devet. U pitanju je igra loptom, za koju je potreban samo jedan go (najbolje je komšijska kapija ili vrata od garaže) i bar 3 zdrava deteta (uglavnom dečaci, mada se dešavalo da se pridruži i neka tatina ćerka).
Najnesrećniji u takmičenju u pimpovanju (mada u obzir dolazi i papir/kamen/makaze) dobija ulogu golmana. Njegov zadatak je, naravno da uspešnom odbranom gola zameni mesto sa igračem koji nije uspeo da da taj go. Posle svaka 3 data gola istom golmanu, igra dobija preokret jer golman loptom (bačenom iz ruke) gađa preostale igrače koji su imali malo ograničenog vremena da se udalje. Pogođen igrač, koji nije uhvatio loptu, postaje golman, i ceo ciklus krene iznova. Kulminacija igre je kada neki smotanko uspe da primi 10 vezanih golova. Tada počinje mini igra - Guze. Smotani golman se natrći, dok ostali igrači po jednom šutiraju ili bacaju loptu ka njemu, sa namerom da ga što preciznije i jače pogode u natrćeni deo tela.

TATA: Sine, šta ste radili danas?
SIN: Tata, igrali smo deset, devet. Jovanka je donela loptu, pa smo morali da je pustimo da igra sa nama, ali smo je posle jako guzili. Petar ju je najjače guzio, a ja sam pokušao rukom pa sam promašio guzu i svi su mi se smejali.

Komentari

Божапуб са БЕЖАНИЈЕ! +

o da!
samo se to kod nas zvalo...ne mogu da se setim jbte kako se to zvalo!!!!
+++

do jaja
i kad sutnes u aut ili dodirnes dvaput postajes golman
ja tu igru nikad nisam preterano gotivio
valjda zato sto sam smotan ko sajla, pa me obicno trte posle