Prijava
   

Devojka u bendu

Mnogi iz iskustva kažu da je imati devojku u bendu isti baksuzluk kao i imati devojku na brodu. Kad su dobre ribe u pitanju, zbog takvih se bendovi raspadaju kad se dođe do tačke da se muziciranje pretvara u nabacivanje ostalih članova devojci. Dobra riba se često dovodi i kao mamac za publiku. I takvi bendovi se raspadaju, pošto se ubrzo shvati da publika dolazi zbog ribe, a ne zbog benda.
Kad je gabor riba član benda, obično se pretpostavlja da ima izuzetne muzičke sposobnosti, jer, u protivnom, što bi iko sebi pravio antireklamu?
U Srbiji je jako zastupljen sindrom Nevernih beba među pevačicama, pa često bendovi koji su počeli sa tvrđim zvukom veoma smekšaju kad im dođe pevaljka i na prvoj probi propeva ''Veliki je bog što gleda na nas, hoću da plačem da mi čuje glas''... Postoji i sindrom Tarje Turunen među istripovanim gotičarkama faličnog sluha koje misle da se visoko ce izvlači preko noći.
U svakom slučaju, imati devojku u bendu znači imati jednu osobu manje kada treba da se tegli ozvučenje i motaju kablovi, i jednu osobu više koja će da vam zvoca kad god joj se priide u VC. Dobro je makar to što devojke uglavnom nisu lenje na olovci, pa će svako imati spremnu setlistu pred svirku i tekstove sa akordima, za svaki slučaj.

Komentari

Dala sam ti +, mada mi je pred očima svo vreme dok sam čitala defku, bila Margita Magi Stefanović, ne znam zašto. Nju sam obožavala, i čini mi se da njena uloga u EKV nije bila baš ovakva kakvu si opisao ovde.

Zbog prve recenice sam odlucio da nastavim da citam, i mogu ti reci, dobra odluka :)

Маги није била девојка, у правом смислу те речи:

http://vukajlija.com/attached_images/0002/1274/margita_je_decak.jpeg

:)

Au! Infrared, meni je ona prosla kroz glavu posle te prve recenice. Devojka na brodu- prokletstvo. Mislim, kako je bend na kraju zavrsio. Crni humor, s obzirom koliko gotivim njihovu muziku.

Da, Lithium, i ja sam se toga setila. Tragična priča, ali za tragediju nije kriva ona. Kapiram crni humor.

pametne i savremene pevačice danas koriste PDA uređaj za tekstove
haha, takvih nema:(
e, ne znam kako da ocenim def, ček još da razmislim, nešto sam ogorčena trenutno na jednog muzičara:)

Ја сам дао плус, него сад сам збуњен, ја бих волео да свирам у бенду с неком девојком. Ко ће га знати...

Prave ribe osnivaju bend (Doro)

Ah, +++ za istripovane gotičarke! Jadna moja ušesa, samo kad se setim... >.<

Кад смо већ код Доро, свира у Загребу 28. октобра.

a da li je vama kul recimo bend od 6 prilicno dobrih riba? koje, realno, ne znaju da sviraju, al se dobro zezaju na sceni... i, ponovila bih - bend je sastavljen od 6 prilicno dobrih riba? :)

Е, то је већ скроз друга ситуација. Углавном таквим бендовима боље иде.

"Margita je dečak" je bio deo serije grafita koji su pisali Dečaci, tj. Idoli )njihv prvi naziv je bio Dečaci) po gradu kao reklamu za bend... Ona im je bila ortakinja... :D

Uz zakašnjenje... :D