Prijava
   

Dimmu Borgir

Grupa koja pokusava da dovede potpuno underground muziku kao sto je Black Metal na nivo necega za sta je svaka domacica cula i drzi ga pored tostera. Ajde sto oni ispadaju smesni (drugo nisu ni zasluzili), al pomislice ova deca sto ih slusaju da su oni zapravo Black Metal...

kao primer, samo im pogledajte slike, po mogucstvu iz ranijih dana, te su neprevazidjeno debilne...

Komentari

oni i jesu black metal, komercijalan, ali ipak BM. u Norveškoj i jesu sasvim komercijalan bend, a i po svojim tiražima to dokazuju. ipak bih radije od BM-a slušao njih nego neki paljevinski "bend" ili bolje rečeno "One-man-band" sa krljajućom produkcijom kao iz šupe, iritirajućim vokalima i pozerskim "trve metalj" fazonom i idejom da je bolje imati 30 split albuma nego makar jedan full-lenght album, makar on bio najgori krš.

Podeljena misljenja oko ovoga izgleda? :)
Zyclon, slusaj sta god da volis i samo napred :) Meni su DB i CoF druga krajnost tih "bendova" koje pominjes, vise volim ono izmedju. Znas ono, par splitova pa full-length, pa singlica (na vinilu naravno), pa opet iz pocetka :) :p
A DB ne podnosim prvenstveno sto je ocigledno da se zapravo loze ne na muziku nego na kintu...

Svi se lože na kintu...

naravno da se loze, samo nekome je kinta osnovni pokretac, a nekome tek sredstvo...

Posle nekog vremena kinta postane glavni pokretač benda, muzika je svrha benda samo u početku. A to se vidi najviše po tome što izdaju best of-ove i drže koncerte u Srbiji, i drugim "nekul" državama, iako im to nije padalo na pamet kada su bili u jeku popularnosti. Novac pokreće sve end vi ken't du nating abaut it. xD
Nažalost je tako...

pa, nek' se i lože na kintu, ali oni prave dobru muziku. oni i CoF nisu za isti koš, smatram da su DB mnogo iznad njih. volim i DB, ali i Marduk, i Mirrorthrone i gomilu drugih bendova, bilo da su oni Black, Death, Heavy Metal ili Rock bendovi. volim i alternativnu muziku. uostalom, ako bih birao između Mayhem ili Burzum i Dimmu Borgig, uvek bih pre izabrao Dimmu Borgir. od MAyhem mi se sviđa samo Wolf's Lair Abyss, a od Burzum apsolutno ništa. ne smatram da je DB kinta osnovni pokretač, njihov poslednji album je jedan od boljih metal albuma i ne verujem da su ga snimili kao instant proizvod. a taj njihov corpsepaint i nije nešto posebno smešan, ima bendova koji izgledaju totalno "klovnovskije" nego oni.

pa, DB nemaju do sada nijedan best-off, Morbid Angel nisu na zalasku karijere, Marduk su svirali dva puta prošle godine i sigurno je da nisu u padu popularnosti, kvaliteta i kinte im sigurno ne fali. a ako su na primer In Flames u manjku kinte i broja fanova, onda ne znam šta da kažem. oni koliko god da su postali komercijalni ipak imaju sve više i više fanova. a da smo mi "nekul" zemlja, pa i nismo. At The Gates, Entombed, Moonspell i Pro-Pain su ovde svirali devedesetih, kada svirki stranih bendova baš i nije bilo.

Uporedi sa brojem svirki u Londonu, naprimer, zi. Ja volim DB, meni se svidjaju, iako jesu komercijala, ali mene za to baš zabole, jer ja i nisam metalac uopšte, a kamoli bleker. A za best off - nemaju ga svi, ali ga ima velika većina.
Gomila skoro mrtvih bendova sviran kod nas, na zalasku karijere. Kao što su metalika, mejdeni (iako ih obožavam), judas priest - pokušali, itdetc.

Metallica na zalasku karijere??? daj, pa to nema veze sa vezom. pa, pogledaj samo na livemetallica.com koliko svirki oni imaju samo ove godine. ako je Metallica"skoro mrtav" bend, onda ne znam koje u tom slučaju bendove da stavim kao "veoma žive".

Pa, bend koji niji ni delić onoga što je nekada bio, muzika im je sve lošija, fanovi sve mladji i izloženiji. A plus što bi, po meni, bilo mnogo bolje da su se zadržali na prva 4 albuma. Ne bi bili okarakterisani onako kao što jesu.
Imaju svirke, da, ali na staru slavu, na stare hitove. Zato kažem skoro mrtav bend. Jer ništa dobro novo nisu izbacili ko zna koliko...

Death Magnetic je neverovatno dobar album koji možda nije kao prva četiri, ali je sasvim dovoljno dobar da opravda njihovo ime.

Tvoje mišljenje, meni se ne svidja... Verujem da taj album, kao i drugi noviji, i od drugih bendova, imaju dosta pristalica, jer mnogi ljudi idealizuju bendove, pa im se svidja sve što izbace iz produkcije. Ne kažem da si ti jedan od njih.

pa, dobro, kako kome. nisam pristalica "idealizacije" bendova, ali da mi se Death Magnetic sviđa - sviđa mi se. doduše, The day that never comes i My apocalypse mi i nisu nešto hipijajej dobre, ali mi je All nghtmare long fenomenalno dobra pesma.

Oke zi, da skratimo, pošto smo se udaljili baš baš od naslova definicije koju komentarišemo. Drago mi je što smo poćaskali, uvek se rado upuštam u deskusiju sa ljudima koji imaju i cene svoje mišljenje, ali ne odbacuju svako drugo, nego ga uzimaju u obzir i razmotre, pa ako se slažu slažu, a ako ne, bože moj. Ne volim one izdrkane paljevine koje utupe jedno u glavu i ne slušaju nikoga šta god da im kaže.

ovo se zove pozitivna diskusija i razmena stavova i mišljenja. a ove poslednje koje si naveo imaš da nađeš na svakom koraku. nadam se da ćemo i ubuduće imati sličnu konstruktivnu diskusiju, naravno, ne više preko komentara jer umara non-stop refresh. tako da, kada se ja pokupim sa vremenom, možemo razmeniti msn adrese ili šta već, a i Vukajlija chat dobro dođe. pozdrav i svako dobro. cheers.
eh, da, cheers i za Bleaurgh-a, trudili smo se da ostavimo što više komentara, ali odosmo mi u off-topic. :-)

Imam ja tebe na msn zi :D kad hoćeš, drmni mi kavez...
I ja se nadam da ćemo uskoro ponoviti ovako neku diskusiju.
A za autora defke: minus zato što se ne slažem sa tobom, a i volim DB.

Au ljudi, izadjem da prosetam (so untrue...) a vi napravite haos na defki, hehehehe! Sto kaze stara izreka, misljenja su kao dupeta, svako ih ima, tako se meni DB ne svidja, nekom drugom svidja, nekog treceg zabole za sve to, itd...
Pozdrav za obojicu (da, i za Gambya iako je zalepio minus :)) uz pesmu np: Profanatica - Betrayal of the Lamb "Profanatitas De Domonatia"

bice plus....samo zato sto smatram black metal(tesko da je dimmu borgir black) dobrom muzikom ali kad vidim nasminkane muskarce dodje mi da povratim...razumem da je to imidz i da tako treba ali je to meni smesno