Prijava
   

Disfunkcionalna obitelj

Pleonazam. Tolstoj je govorio: "Sve sretne obitelji nalik su jedna na drugu, svaka nesretna obitelj nesretna je na svoj način". Sve sretne obitelji imaju odličnu vanjsku fasadu kojom zavaravaju okolinu i moralno prodikuju o važnosti obitelji, dok su nesretne obitelji toliko ponižene i pregažene sa životom da ih zaboli ona stvar za fasadu.

U sretnim obiteljima novac igra ključnu ulogu u održavanju privida sreće jer sreća ovisi o vanjskim utjecajima koji kad se preokrenu, kola krenu nizbrdo. Zakopane emocije i zamjeravanja iziđu na površinu i ogole pravi odnos u koje nema razumijevanja i prihvaćanja, već dominira samoživost potaknuta mnogostrukim prohtjevima koji se nikako ne zadovoljavaju.
Nesretne obitelji sanjanju o životu na visokoj nozi koji protekom godina završi samo s rezignacijom.

Svi osnivaju obitelji na temelju iluzija, suludih očekivanja od partnera i djece da će im ispustiti dotadašnju prazninu koja im je prevladavala. Sve se to čini kako bi se ispunila društvena norma, a završi s egzistencijalnom krizom, to jest krizom srednjih godina.
Želeći se dodvoriti svojoj djeci da im budu prijatelji za razliku od svojih roditelja, čine od njih razmažene, nezahvalne , nesposobne i ohole idiote koje zahtijevaju samo svoja prava, bez obveza.

☆ Blago onim Matićima. Sve imaju. Krasno odgojenu djecu, stan u centru grada, vikendice na selu i otoku. Pogledaj ženu što sve nosi i kako blista. A glava kuće kapetan broda. Kakva sreća što smo njihovi susjedi.
☆☆ Djeca su krasna. Mali se bode u žilu, a mala se udara kao da osiguranje ima. Glave kuće nikako nema doma, a i kad ima, bolje da ga nema. Puši, a kad se dovoljno opije, i mlati jedno i drugo. Ženu vara s 20 godina mlađom zato joj i kupuje dijamante i ogrlice da je odobrovolji, kad već neće da je pogleda.
Ja samo zato cijelo vrijeme s djecom i s tobom i opet ne valjam. Niti sam ikad digao na ruku na djecu ili tebe, niti bi te ikad prevario.
☆ Kad si običan ljenjivac. Zavališ se u fotelju, piješ pivu jer ti je skupo u kafiću. Ne dižeš ruku na mene i djecu jer te ruke bole od bauštele i nedostaje ti pola zubi i ružan si kao ponoć - Bog zna u što sam gledala, a ta tvoja čivauva od kurca se ne diže, već samo laje kako će mi utjerati strah u kosti.

Komentari

Instagram i spolja i iznutra.

Ovo ti je dosad najozbiljnija i najkvalitetnija definicija.
Nastavi u ovakvom smjeru. + i *