Prijava
   

Diskaveri kanal

Kanal koji vam umesto neceg interesantnog otkriva kako se prave najruzniji americki motori. Uglavnom su bez ukusa, ali to ne smeta ljudima da se pred kamerama prave odusevljeni kao da je napravljen auto na CO2. Prepunjen emisijama gde se prave motori, pa trke motora, pa biker build off, takmicenje ko napravi ruzniji krsh za isto vreme pa im tamo neke face ocenjuju. Naravno, publika je i dalje odusevljena.

Pre neki dan je bio dokumentarac o voznji na TNG ( tecni naftni gas) i tu se oni loze kako cuvaju okolinu, kako su naj naj, kako sad voze bez grize savesti, bez gasova, kako je to nesto najbolje na svetu,kao da su oni izumeli, a 60% Srbije vozi na isti pa ne dizemo kurac u nebesa. Onda su presli na elektricne motore, prikazali neke odvratno ruzne rodstere u obliku trougla na 3 tocka koje ni cigan ne bi uzeo, dok na kraju nisu stigli do tesla roudstera. Lep auto, lepa i cena, 100k $ , preko 350km na punjeju, sve je to fino,i onda su razglabali kako taj auto ne zagadjuje okolinu, puni se na struju, bla bla, i o tome su smarali 2 sata,a a niko da spomene da im struja dolazi iz fosilnih goriva, tako da je to jedan isti kurac.

Komentari

a šta fali čoperima? ok, ukusi su različiti, ali čoperi nisu ružni uopšte, a nisu to ni sportski motori pa da imaju ne znam kakve aerodinamične dimenzije ili šta već. čoper kao čoper (koji nije motor za brzu i besnu vožnju, već za uživanciju) i ideje koje služe za stvaranje modela nisu nimalo bezveze (jedan model je napravljen za premijeru filma "I, Robot" i ima baš oblik koji se totalno uklapa u duh filma). Radije bih išao na sajam takvih motora nego na sajam automobila gde je 90% stvari predvidljivo.

ja nigde nisam osporavao klasican dizajn tih motora. Ali stvari koje oni prave su uglavnom totalno ruzne, i da su nekog kvaliteta, vecina njih ne bi bila za ukras po firmama, nego na putu.

ne fali coperima nista...samo na diskaveriju svaki coper izgleda kao kurvina torbica...sa onim njihovim candy crvenim ljubicastim i ostalim nebuloznim bojama.olicenje kica. onda recenica koja se cuje u svakoj epizodi: AWESOME...AWESOME PAINT JOB!!! WE NEVER DID SOMETHING LIKE THIS BEFORE!!! AWESOME!
jedino onaj Exile sto napravi dobar motor...
sem toga ne znam da li je ko zapazio polozaj tela vozaca kad ga testiraju...JA sam videla gomile motora na raznim motoskupovima i nijedan motoras nije vozio motor a da nije bio zaturen kao u fotelji.. na diskaveriju su uglavnom vozaci nagnuti napred. Sumnjam da to moze biti udobno. A sve zbog prevelike zelje da naprave sto duzi motor.