Prijava
   

Dobar advokat

Za razliku od svog običnog kolege, dobar advokat je skoro nadprirodnih sposobnosti; kadar da jednu stvar verbalnom akrobatikom izokrene u drugu, njoj suprotnu, koristeći se oprobanim govno-pita sistemom:

kriminalac - nevinašce, mnogo dobar čovek
optuženi - tužioc,
IQ 150 - neuračunljiv,
ukrao stvar - mislio da je njegova,
falsifikovao novac - hteo da igra "Monopol" sa dobrom grafikom
ubio - nehatno lišio života
nasilnik u porodici - uči ženu i dete borilačkim veštinama
prebio nepokretnu osobu - u samoodbrani

Statusni simbol iole dobrostojećih krimosa i manijaka, ova vrsta pravnika predstavlja čir na dupetu svakog sudije, tužioca, veštaka, svedoka optužbe i drugih pravosudnih organa.

*strpljivo sluša i čeka, dobija reč* -Vaša Visosti, hvala za reč, dozvolite da iznesem pravo činjenično stanje ovog slučaja. Moj klijent, neosnovano optužen za SILOVANJE(!?), u stvari nikakvu sličnu radnju nije izvršio!
To što imate protiv njega eventualno ukazuje na delo nedozvoljene polne radnje i prekoračenje polnih sloboda, koje je blago kažnjivo, ako je uopšte kažnjivo. Osoba koje je mog klijenta prijavila za silovanje je od ranije u svojim krugovima poznata kao osoba krajnje sumljivog seksualnog morala *žena-žrtva počinje da plače, advokata pokušavaju da prekinu*...tako da odgovornost za posledice snosi i ... PRIGOVOR! - usvaja se, stanite pobogu čoveče
*nastavlja na silu*...A i vi vaša visosti, priča se da niste neko ko je gadljiv na ovakve osobe...A o ovom ovde što se izdaje za javnog tužioca da i ne govorim..završio faks na bubicu, kako čujem.
Sve u svemu koristim ovu sednicu da protiv ove žene koja sebe smatra žrtvom silovanja podnesem prijavu za krivično delo lažnog prijavljivanja mog štićenika , član 334 stav 1. KZ-a... *ženi-žrtvi donose vode i šećera, sudija i tužioc se gledaju bez reči, obojica se mole za iznenadan zemljotres, vazdušnu opasnost ili kakvu drugu zemljo-otvori-se okolnost*.

Komentari

hehehe bravo! + moje buduce zanimanje...:)

Jbg, dadoh jedini minus, pa da se identifikujem. Previše motiva iz američkih filmova, zato palac dole. Naši advokati su mnogo veća stoka. Ovi što si ih ti opisao su previše fini.

Опуштено. Зар да? Ово што сам ја описао је за моју визуру превише грубо, искарикирано грубо, није могуће да је у стварности тако и још горе??

Ma bre...radim s njima već godinama, najgora bagra. To je izgleda prokletstvo profesije, koliko god da je neko normalan, čim postane advokat, desi se neverovatna promena. Jedini ljudi gori od advokata su lekari. Mada i tu je mrtva trka.