Prijava
 1.    

  Doktor Sinacilin

  Univerzalni naziv za sve doktore koji su svoje zvanje stekli na sumnjiv način, u vreme kada se lakše dolazilo do tog parčeta papira, kao i za one koji se prosto plaše svog posla, pa ne umeju, kao iskusni doktorski lisci, da izvuku naziv leka iz glave, već im sinacilin uvek bude prva opcija. Ukoliko ne mogu sa tim da se izvuku, onda brljaju po knjizi po nekoliko minuta, ne bi li našli nešto što odgovara opisu bolesti.

  Nebitno je da li imate unutrašnje krvarenje, prelom potkolenice, bronhitis, upalu pluća ili nagnječenje pršljena- sinacilin vam ne gine kod takvih doktora.

  Njima pravo olakšanje predstavljaju (ne)radnici državnih preduzeća, koji, zdravi i pravi, dolaze da otvore bolovanje kod istih. Čini se da bi takvi doktori častili pićem one koji dođu tim povodom.

  A i O.

  A: "Brate, sjeb'o sam se nešto, nikad mi nije bilo ovako... Moram da odem u ambulantu već danas, inače mislim da ću se onesvestiti...",
  O: "Džabe ideš- radi doktor Laza. Moja baba bila danas. Kod njega, šta god da ti je, dobijaš sinacilin! A pričao bi o svemu osim o problemu koji imaš, baba zagine po pola sata. Idi proveri ako mi ne veruješ. Zato ćale ide kod njega da otvori bolovanje, kaže da Lazi svane kad mu kaže da mu trebaju samo doznake...".