Prijava
   

Doktor

Doktor je osoba kojoj se neko divi, koja "objašnjava" i koja zna mnogo. Obično se koristi u obliku "On je za vas doktor!" i time sagovorniku dajemo do znanja da je treće lice osoba za respekt. U prilog izrazu evo jedne anegdote iz moje osnovne škole.

Radili smo nešto dosadno, tipa uniju skupova na matematici kod učiteljice još, i trebalo je, klasika, da spojimo dva skupa koja su se sastojala, opet klasika, od jabuka. I prozove učiteljica Acu Cigana i on gleda prvi skup... Gleda drugi skup... Vidi tri jabuke u prvom, četri u drugom, treba da nacrta novi ceo skup gde će biti sedam jabuka. Nacrta Aca 4-5 jabuka i završi. Patetična učiteljica, koja verovatno sad nije živa počne da divlja, da vrišti, prozove još neku decu, svi ko retardi, niko ne zna šta treba da uradi. I izađe Marinko cigan na tablu(inače dobrostojeći ganac) i nacrta ko iz pičke skup, krene da baca jabuke po njemu, prva, druga, treća, peta... Kad je došao do sedme, učiteljica se okrene i drekne onako iz petnih žila njeno čuveno "IdiJoti, IdiJoti! Ovako se radi, Vlada je DOKTOR za vas, DOKTOR!".

A mučeni Vlada se primio, i crta li crta... Ona se okrene ka tabli, a Marinko stigao već do desete jabuke i uživa. Da je znala za funkciju fejspolma, verovatno bi odradila jedan masan tad. Ovako je samo jadna prozborila...

"Marinkoviću, idi na mesto, sine..."

Komentari

A Dancan Marinković lol

Хаха, Маринко је доктор за мене, камо среће да смо он :)

Ахаха, `штовање, М, докторски!

Мали се занео врхунски , хаха , +

Лепо, лепо :) +

Au koliko dojajan primer. Ja mislim da bi Dankan treb'o da promeni mišljenje i ide makar do 500.