Prijava
   

Domiku arhitektura

Tip arhitekture u kojoj investrtor sam crta plan kuće koju želi da sagradi (crtež je na hartiji umazanoj od pečenja, po mogućstvu), sa obeleženim položajem iste u odnosu na bližu i dalju rodbinu i okolinu: "do puta" "do sestru" "do striku" "DO MIKU".

Osnovni principi "Domiku arhitekture":
-da prednjina bude u estetiki!
-da ima anatomsko sklonište!
-da se reducira kuca za metar unapred!
-da ima statistički proračun!

Osnovni DOMIKU principi koje primenjuju majstori:
KGS sistem i NTK sistem

DOMIKU sistemi zaštite stati(sti)čara od majstora, arhitetaka, arhimandrita, zlih revidenata,investitora i letećih tanjira:
- Sistem Braća Grim
- Sistem BDSV-NDP (bolje da se vidi nego da padne)

Komentari

matore, briši ovo i onog invetrtora, da ti ko ne vidi, i te skraćenice nesretne, smijaće ti se narod...

pa valjda i treba da se smeje, a da brišem neću sigurno, samo ću da dodam objašnjenja za skraćenice, nije mi dozvoljeno više od tri dnevno.

KGS sistem ili Ko Gleda Statiku? nastao kao modifikacija sistema KGP ili Ko Gleda Projekat. Osnovni princip sistema je da se napravi onako kako majstor misli da treba,tj. kako je lakše da napravi. Samo pravo šaluj i ne brini, Ko Gleda Statiku!

NTK sistem ili Nema To Kud'' se sastoji u tome da se strpa što više armature kad gazda ''ne žali para'' pa se tako umesto betonskog preseka dobije baš onako lep čelicni rebrasti izukrštani, a i prilika da betonirci ispsuju pošteno prvi red na sahrani statičaru, arhitekti i selektoru fudbalske reprezentacije onako ad hoc! Samo teraj s tem betonem, Nema To Kud!'

DOMIKU Sistemi zaštite stati(sti)čara od majstora, arhitetaka, arhimandrita, zlih revidenata,investitora i letećih tanjira:

SISTEM BRAĆA GRIM - nastao iz omiljene studentske Metode odokativnog nabudživanja u razmeri jedan prema otprilike. Citav štos je u tome da se proračun prikaže onako kako zahteva voljeni Zakon zapadno od Čuburskog potoka, a da se pritom investrtori (nam. štam.greš.-prim. goal-out), a takodje i arhitetke (ili arhimandriti, ako se radi o sveštenom licu povecanih graditeljskih apetita) dovedu u predorgazmičko stanje zbog činjenice da ce svi njihovi zahtevi biti ispunjeni.
Ovaj sistem se preporučuje samo licenciranim likovima sa dosta iskustva u mentalnom prostituisanju "Ovo će da stoji d.j.m., odnosno d.j.o. (CG)! ", sa odredjenim psihofizickim karakteristikama poznatijim kao "beli bubrezi staticara";.

SISTEM BDSV-NDP (Bolje da se vidi nego da padne) je najomiljeniji sistem alibi-statičara, KMA statičara (Koje Mrze Arhitekti) i onih koji ne žele da im se mozak smara nepotrebnim zahtevima ispunjenosti i korisnosti prostora koji se gradi. Vrlo je zabavan za svršene studente Prvog sprata tehnickog fakulteta u Bg. Igra se sastoji u tome da se stubčina postavi bas tamo gde ni konzorcijum svetskih arhitekata ne bi mogao da osmisli korisni prostor oko njega. To se radi na sledeći nacin: pridje se odvažno, sa namrštenim licem čoveka koji treba da donese najvažniju odluku u životu, uperi se prst u BELO u sred sobe i kaže: OVDE MORA STUB! Poslastica dolazi u narednim minutima, satima, danima, dok uživas posmatrajući zgrčena lica svih onih zbog kojih ne mozes mirno da spavaš (aaah, jošš još..!)(ti ga bas pretera! prim. savesti). Blaza varijanta ovoga sa stubom je u uvaljivanju gredurine mostovskih razmera u sred dnevne sobe, pa još ako ide dijagonalno....ih, meraka!'