Prijava
   

Dovoljne su mrvice, da odrekneš se borbe

Kaže se za osobu koja odustaje od bilo kakve vrste duela (igrice, sporta, duela), smišljajući kojekakve izgovore, iako su svi koji ga poznaju upoznati sa činjenicom da je on žutokljunac, da ne kažem kukavica. Ili ptica koja voli da jede mrvice.

U igraonici:
Žutokljunčev drug: 'Ajdemo da malo opičimo neki kanter?
Žutokljunac (baca pogled na njegov PC): Hmm... ipak ne ti imaš laserski miš, a ja miš sa kuglicom. Ne bi te ni pro pobedio s ovim sranjem.

Na fudbalu:
Žutokljunčevi drugovi: 'Ajde, hoćeš s nama?
Žutokljunac: Ovaj... nisu mi dobre patike, a vi ste svi u Riboku. Loše ću da igram.
Drugovi: Koja si jajara.

(50 godina kasnije)

Na šahu:
Žutokljunčev drug: 'Oćemo jednu partiju da se prisetimo dobrih starih dana?
Žutokljunac: Ma... meni mozak nešto nije u redu danas. Mrzi me da razmišljam. hoću da dovršim ovaj sladoled od vanile sa čokoladnim mrvicama, ostavi me na miru.
Drug: Ne menjaš se ni posle 50 godina. Mrvice su ti dovoljne da se odrekneš borbe. I za tvoju informaciju, sladoled od vanile sa čokoladnim mrvicama se zove Straćatela.

Komentari

пој'о си говно са овом реченицом на крају. могла је да буде нека ефектнија. а допало ми се то што си поменуо мрвице у том смислу раније, па сам тад дао плус.

pfff neam pojma... Mene si nekako razocarao, mislio sam da ćeš iskidati...

Jbg, ne volim Beogradski Sindikat. :)

Ово је одлична дефиниција. Не контам овај скор, добра асоцијација, фино дефинисано.

Brate zajebo si stvar odmah na početku, samo posterdžije počinju definiciju sa Kaže se za, To je ono kad, Tako kažemo kad...

Brate zajebo si stvar odmah na početku, samo posterdžije počinju definiciju sa Kaže se za, To je ono kad, Tako kažemo kad...

Jebiga Bojan sve reče..

Meni 70 % definicija počinje sa "kaže se".

I meni takođe... +