Prijava
   

Dubioza Kolektiv

Bosansko-hercegovački muzički sastav čije se pesme svode na : pljuvanje političara i vlasti, kukanju zbog nemanja para i potrebi za pušenjem trave. Veoma popularan kod omladine-studenata tj. budućih intelektualaca koji smatraju da jedini mogu shvatiti dubokouman tekst ovih muzičara. Smatraju se bendom koji rečima promoviše bunt protiv sistema, tripuju muzičke Anonimuse bla bla... A ustvari su okorela komercijala. Na svojim nastupima se oblače kao pčele koje simbolišu nešto. I svi koji ih slušaju znaju da žuto-crna boja kostima simboliše nešto ali ne znaju šta, pa ni ne pominju jer su i sami svesni toga da ne znaju. Na svojim koncertima okupljaju ljude koji su uvideli kolektivnu dubiozu naroda, koji obuju bele starke, pocepane farmerice i obavezno objavljuju slike na društvenim mrežama da svi vide kako se oni, buntovnici koji slušaju buntovnike, dobro provode.

žurka u nekom stanu, čuje se refren pesme "Kokuz", oduševljenje medju masom.

Nenad-buntovnik : "Zbog svetske krize nemam za rizle, nemam ni gandže aman baš bi mi sjelo taman... kako kidaju braća iz dubioze, pokidali su na bir festu, svaka reč pogadja u suštinu"
Ja: "Nešo brate, ti ne pušiš travu, jednom si probao i vodili smo te u hitnu. Trava je nelegalna a ti, kao budući intelektualac i uzoran gradjanin, težiš ka tome da poštuješ zakon."
Nenad-buntovnik : Jeste brate ali su nas političari doveli do propasti toliko da nemamo kinte ni za pišljivu travu kao najjeftiniji užitak i beg od ove sumorne realnosti. JA SAM KOKUZ BEKRIJA, MARKA MI KO TEPSIJA!!!"
Ja: "Brate šta je Kokuz ?"
Nenad-buntovnik: "A pa brate... ovaaaj... ne znam kako da ti objasnim ... to je lik kojem se jebe za sve baš zato što vidi realnost ovakvu kakva je."
Ja: "Da, da... "

Komentari

Ne znam ko su ti, ali se pljuvaju pa plus.

Zbog svetske krize nemam za rizle, nemam ni gandže aman baš bi mi sjelo taman

Ovo fino dosta čuh na radio. Prelijepo.

Одличан хејт, јебем им ја матер! +