Prijava
   

Duško Radinović

Vedeta koju će i najzagriženiji Zvezdaš zaboraviti da nabroji kao člana šampionske generacije. Vredni i pošteni trudbenik iz senke. Lik pritupog izgleda, ne baš vrcave inteligencije i pomalo invalidskih fizičkih predispozicija. Ipak, igrač zadatka i od poverenja koji nikada ne izneveri. On neće skriviti gol, ali ni postići pobednosni u zaustavnom vremenu. Retko će napraviti penal, a još ređe zaraditi drugi žuti. Crveni može da dobije samo ako je glavnom sudiji pukim slučajem poorao sinor onomad dok je obrađivao njivu za setvu kukuruza.
Ekvivalent, što po izgledu, što po ulozi u timu, Mauru Tasotiju.
Tip fudbalera na čiju biografiju, onog trenutka kada okače kopačke o klin, prosečni pratioc drevne igre pritiska alt i delete dugmad istovremeno. Pamte ih još samo neostvareni sportski novinari, pasionirani kladioničari srednjih godina i šira familija. Potonji, uglavnom, zbog pozajmiljivanja novca.

- Se sećaš one granitne Milanove odbrane iz 90-ih, što su igrali u liniji na četres metara od gola: carevi Barezi i Kostakurta, na levom beku tata Maldini, a na desnom... Kako se beše zvao onaj Radinović?
=================================================
Šef: Milane, hoću da mi se odradi statički proračun za ovaj novi tržni centar što gradimo, specifikacija armature i betona, i da mi nabaviš cene iz cementare, jasno!?
Milan: Ali šefe, pa već radim onu zgradu na Zvezdari, imam i one garaže kod Vuka, ide sezona odmora, žena već uplatila u Paraliji...
Šef :sekretarici: - Milka, zovi mi onog malog pripravnika Radinovića, taj će to dodradi dok si reko keks i da pita jel ima još. A ti Milanče, kad odeš u tu Grčku, vidi jel nude neki poso propalim arhitektama, oni sad tamo mnogo grade, cvetaju...

Komentari

Duška nikada ne zaboravljam da navedem kao člana šampionskog tima. Njegovi vrljavi centaršutevi koji su često na iznenađenje svih uključjjući golmana i njrga samog završavali u golu su nezaboravni. A i u KEŠ-u je dao par komada.
Ipak + za sve ostalo.

vise je bilo da docara mentalnu konstrukciju njegove licnosti. ali imao je tako neki zatupast pogled, neverovatno. inace korektan i zahvalan igrac, bese dao grashopersu tamo 'one' godine?

фала Шанзаме пријатељу! Форца Калусити ;)

:+D, iako nema šanse da zaboravim Duška Radinović.
Doveden je kao najbolji igrač II lige (koja je tada bila znatno jača od današnje JSL) iz nikšićke Sutjeske. Silom prilika, zbog jake konkurencije dobio ulogu desnog beka koju je više nego dobro obavljao.
Moguće da se rečenica

Ведета коју ће и најзагриженији Звездаш заборавити да наброји као члана шампионске генерације.

odnosi na malo mlađe od 40 godina, tj. od mene.

Pa ja nikada nisam čuo da ga spominju drugari koji navijaju za Zvezdu....
Samo Deju, Ujku, Pljuvača, Narko-dilera i Makedonca spominju +++

Evo Džoni ja iz te šampionske generacije najviše gotivim Jugovića i Stošića, a posle njih Mileta Belodedića.
Kobra je isto "poseban" igrač za mene.
Ali to ne znači da zaboravljam ostale koji su igrali.

не смемо да заборавимо Илију, тај је изувао ;) јбг, ја сам готивио генија, луцидан је био, играч потеза, један од оних због којих се фудбал гледа. никако ми неће бити јасно да је играо онако маштовито са коеф. инт. од плафон 70. ваљда се роди тако... доже, мислио сам да си млађи :) Стошић је одиграо сезону после за памћење, кад је добио више простора, штета што опет не уђоше у финале.
Џоне, ко је лерди, не могу да провалим?

za brata duška uvek plus

Skoro kao Milinković! +++