Prijava
   

Dvostruki aršini

Kad se intezitet srodnih karakteristika meri istim jedinicama ali po ugledu na različite etalone. Dvostruke aršine koriste žene da bi opravdale svaki svoj, a osudile svaki potez muškaraca.

Ako muškarac vidi golu ženu, muškarac je voajer, a ako žena vidi golog muškarca, muškarac je manijak.

Ako mladić prevari devojku u pijanom stanju, on je smrad jer, naravno, to nije nikakav izgovor i dobro je znao šta radi, a ako mladić ima seksualni odnos sa pijanom devojkom, on je smrad jer je iskoristio devojku u trenucima kada nije znala šta radi.

Ako se devojka okrene za zgodnom devojkom u mini suknji, njoj se sigurno sviđa suknjica, a ako se momak okrene za devojkom u mini suknji, očigledno joj odmerava dupe/noge i red je da bude nekako kažnjen.

Ako muškarac prevari ženu sa drugom ženom i to izađe na videlo, sasvim je normalno da žena izvređa i ostavi muškarca uz eventualni niz osveta do kraja života, a ako žena prevari muškarca sa drugom ženom i to izađe na videlo, niko se neće čuditi ako muškarac to staloženo prihvati kao činjenicu bez ljutnje uz predlog da se i ta druga žena priključi prvobitnom paru.