Prijava
   

Epohalno

Otkriće, ili događaj od kojeg te vilica usled fasciniranosti zvekne po jajima, ili čemu već, dajući izrazu "do jaja" dodatnu dimenziju i perspektivu, a i uveliko je prevazilazi. Zapravo nadmašuje baš sve što se u tom periodu dogodilo i cementira svoje mesto u istoriji (epohi). Na skali od šokantno do frapantno, pozicionira se na "epohalno", pa deset mesta prazno, pa "frapantno". Moćnije i od fabuloznog.

Reč nosi toliku težinu da se ustručavaju da je ispred vesti koriste čak i domaći novinari, osim ako bez dvoumljenja nije u pitanju neka vrlo značajna stvar poput "Japanci napravili električni kondom", "kako da otvorite konzervu bez zatvarača", "Srbin izmislio bežični kabl" i slične.

- Markoviću, kako si ti protumačio lektiru?
- Profesorka, ja sam zaključio da se sve otima svođenju na praktična i upotrebna značenja i teži da se makar za dlaku prevaziđe i uvije u plašt svoje perspektive i težnje.
- Hmm, moram priznati da si se epohalno isr'o.

Komentari

Aaa, epohalno. Ahaahahah!

Dobro, Rasni, izvini što sam ti ismejao poslednje govno, tj. definiciju.

Primer lepo zaokružio ali nisam oduševljen idejom definisanja. Epohalno...sasma obična reč!

Ide splu

Jeste, Profo, tu i tamo obična reč, ali kontam da se ne koristi odavno kako treba, tj. onako kako ironično govori prvi pasus, a ironiju otkriva drugi, dok primer banalizuje... i tako :)

Nije moglo bolje +