Prijava
   

Erik Đesba-Đesba

Dete građanskog rata u Jugoslaviji, od majke Emine, rođene Sarajke i oca Rožea, profesionalnog vojnika, pripadnika UNPROFOR-a. Rože ih napušta čim mu se ukazala prva prilika da se vrati u Kamerun, ostavivši Eminu samu sa malim Erikom. Zbog boje kože naš junak nije uvek imao simpatije okoline, a Eminina rodbina nije blagonaklono gledala ni na to što mu je otac hrićanin. Erik je od malih nogu pokazivao ljubav prema fudbalu i nije se obazirao na pokušaje da ga nateraju da trenira atletiku. Iako je pokazao talenat, nije dobijao šansu da se oproba u reprezentativnim selekcijama, jer mnogi nisu želeli crnca u reprezentaciji. Sa 18 godina odlučuje da potraži sreću francuskom Nantu, gde se vrlo brzo ističe odličnim igrama. FS Kameruna se angažovao oko njega, otišao je da upozna polubraću, rodbinu i oca kome nije oprostio što je ostavio majku i njega same u posleratnom Sarajevu. Postao je standardni reprezentativac Kameruna, dok ga na klupskom planu očekuje selidba u neki od engleskih klubova koji se otimaju o njega.

S vremena na vreme skokne do BiH da obiđe majku i dva-tri druga. Ponekad, pred spavanje, zapevuši "Sarajevo, ljubavi moja".

Jednom prilikom je dao intervju za srpske novine, iz kog izdvajamo odgovor na pitanje "Šta te nervira?"

- Obično su to sitnice. Kao što sam već rekao, posjećivao sam Beograd par puta, divan grad. Baš sam skoro dolazio s jednim jaranom. Tražimo ti mi u pekari burek, a ona pita hoćemo s mesom ili sa sirom. Pa burek je s mesom, a to što vi mislite da je burek sa sirom, to se zove sirnica! Eto, tako neke stvari...

Komentari

Ja ovo ne razumem. Je l' to neki vaš interni štos?

MarijaMitic

Ja ovo ne razumem. Je l' to neki vaš interni štos?

Да. Пример је само део општег лудила на сајту, пошто су људи изБосне осетљиви на називање сирнице или зељанице буреком. Зајебанција.

А сама дефиниција написана је по узору на неке већ постојеће. Име овог непостојећег фудбалера је мешавина једног постојећег, Ерика Ђембе-Ђембе и поздрава "ђес ба!"

Hhahahhahahahahaa, odlično, odlično +++

До јаја. Није ни мени било јасно али прочитах твоје објашњење у коментару, супер дефка! ++

Фест!+++
Хахахаха

Хахаха, толико тога је прошао у животу да би га на крају зајебавала продавачица у пекари!

Чим је поменуо пекару, одма' сам скапир'о шта га нервира. Црња међед!

Dobra stivene, pardon, stevane, volim ove definicije sa izmišljenim biografijama. Imam par takvih. +++

Erik Đesba je amater za Vozdra Kuntea, čoveka slične sudbine, ali neuporedivo boljeg driblinga !

Kako bre ja nisam vid'o ovo +