Prijava
   

Evoksi

Dobrodušni i većini neshvaćeni i čudni ''rečni'' ljudi, koji žive u sojenicama na rečnim ostrvima. Čudni su uglavnom ''kopnenim'' ljudima koji žive brže od života, a neshvaćeni im zbog načina na koji razmišljaju i žive - smireno i polako uz potpuno poštovanje ljudskog bića, reke i sveta u njoj, jer zaboga, na samo par stotina metara od njih se dešavaju stvari opisivane u hronikama i pretnje da nestane svet kakvog ga poznajemo.
''Kopneni'' ljudi, nesvesni da upravo pored njih život prolazi a da ga i ne osete, sa ovom plemenitom populacijom najčešće dolaze u kontakt u letnjoj sezoni na Adi Međici, gde je najveća koncentracija vidljivih ''kuća na drvetu''.

- Ajmo do Brane na Međicu, zvao na kotlić.
- Brana, to beše onaj Evoks, s gajbom na grani? Kako zvao, pa on ne koristi mobilni? Nije ni bitno, naravno da oću, kod njega je dojajno, možda me pusti da ja ovaj put vozim čamac kad budemo išli po pivo (hehe).
- Pa pustio te je on i prošle godine, budala. Ne sećaš se, a? Morao je čakrom da te vadi iz vode, kretenu pijani...

Komentari

Meni je ovo super.

Joj, Evoksi! Zaboravila sam na te crtane likove.
Inače, defka je veoma dobra! +

@Bombaš: Hvala, moralo je biti rečeno.
@Nevaljašna: Verovatno jer su ih iz sećanja istisnuli teletabisi i slični... Hvala :)

Хвала ЖЖЖ :Д

Уствари, ЖжЖ :Д

И ја бих волео да сам евокс Пензосе, хвала!

kad sam bio mlađi, znao sam da odem u ribolov na nekoliko dana, spavam u čamcu i uživam... sad me više žena ne pušta. odlična

А то није то ако и њу поведеш... Хвала!

ne bih ja imao ništa protiv ali probao sam i to, namjestio da ulovi veliku ribu ali se nije mogla zaraziti ribolovom. mada, najviše volim kad sam sam.

Мислио сам више због буба, комараца, траве, земље, паукова, гуштера... Све смета.
Најбоље са још двојицом тројицом и чамац.

samo su komarci problem jer se sva akcija dešava na vodi. i možda poneka vodena zmija. a kada odem sa drugovima onda se pije i aveta, slabo tu ima ribolova. ali, ko što rekoh, prošlo vrijeme. možda za koju godinicu kada odem u peziju. ali, ribolov mi baš nedostaje. praštaj zbog ovolike opširnosti, nešto mi došlo.

Нема проблема, и сама дефка је таква. Биће то добро у пензији.