Prijava
   

Fala ti na priganici

Zahvaljujem nizašta. Učinje mi ćeif al' posa' mi ne svrši. Istina, za trenutak je djelovalo kao da rješenje postoji ali hladni mlaz vode me ubrzo vratio u stvarnost. Možda neki drugi put.

A priganica je jelo od brašna i vode, prženo na ulju ili masti. Ko ima doda i jedno jaje. Može i malo mlijeka. Ali bez germe jerbo moraju ostati spljoštene. Valja i čašica rakije, čisto da se ne lijepe za tiganj. Ima ih raznih, prijesne se prave oko Jezera, zetski kolači samo u Zeti i jebi mi oca ako znam što u njih turaju od dodatne opreme. Ali, jedno važi svuda, nijesu neka čast.

- Danas žena farbala jaja i reko' ja, mangup da ispadnem, kako bi mogla i neki karmin nabačiti da ofarba i ova moja dva sirotana, i njima je praznik. Al' ne lezi vraže, odgovori ona istom mjerom, veli, neće mi se boja primit', neće na rutavo.
- Eee, da hoće moja da se ponudi pristao bi da počupam jednu po jednu pincetom.
- Pincetom? Ipak, neka, fala ti na priganici. Ionako je svetac, ne valja se mrsit'.

Komentari

AHAHAHAHAHAHA, svaka ti čast majstore, ne čuh priganicu da neko ovako nagrdi :+)

Sirotinjska 'rana, džak brašna i cijepaj priganica. Nego, muka je kad nemaju da se prismoče ščim :-)

čitav život ih volim, umesto hleba uz štagod, ako ništa onda barem u šećer umočim - još pamtim kako me jedna žena nahrani priganicama pod Manastirom, a bio sam gladan da bi kamen pojeo, niti znam ko je, niti znam što je tamo bila, samo se pojavi i reče "Oli jednu priganicu?"

Jesu suve kad se same jedu, al primer si pretukao +

uf koliko sam ih izio. A baba pokojna je imala jednu veliku iglu od pletiva sa kojom ih je vadila iz tiganja. Pa ih naniže i u tiganj. A tad se nije znalo za holesterol, bile su bolje što više one masti popiju.

Lapo bilo dok se nije znalo za holesterol, mada opet, ni sada nešto ne hajem za njega preterano. Pohovani kačkavalj izjedem k'o ništa.

Sve je lako kad si mlad :-)

ja sam s holesterolom ravnopravan - koliko ja izjedem njega, toliko i on mene :)

Oooo, hvala ti za ovo...podseti me na detinjstvo...često sam bila na selu, pa sam znala da zbrišem iz kuće taman kada se postavlja za ručak...a bilo je svega, ali sam najviše volela da zbrišem kod neke krezave matore komšinice Darinke koja je živela u kućerku od blata i kod koje sam jela najbolje priganice na svetu...izubijan tiganj, smrdljiva mast, kaljav smederevac...Uvek bih bila kažnjena posle toga i uvek sam se vraćala...

Primeri začinili, svaka čast!

Sve je lako kad si mlad :-)

I to što kažeš, verovatno se neću ovako kurčiti za koju godinu :)

Brus idejni tvorac primjera. Vrtim izraz već par dana (otkako ga napisah neđe u komentaru) ali mi je za primjer trebalo nešto efektno. U pravu ste, najbolji izraz je nula bez realnog i efektnog primjera :-)

Da, napisao si ga u odgovoru na ponudu zamene tvog telefona za drugi "koji prži", hehe.
Kacam slon
+++

zaintrigirala me ta ponuda, što bi Data reko cijelih 0,68 sekundi. ne znam kako sam odolio.

odlična, mi smo to drugačije zvali...