Prijava
   

Fanat mača

Pub pik. Herc je kupa a tref krsta. Karo je dinara kada već pišem a pub je fanat. Pik pub. Crn kao gavran, momak mlad sa brčićima i kozjom bradicom. Uredan, drži do sebe.

- Pozdrav, druže, ke nova?
- O, prijatelju, pa kako ste? Ništa novo, nemam Vam se čime pohvalit'. Ali, biće, čuće se.
- Dobar glas, nadam se! Ostajte mi zdravo!
...
...
- Ko ti je ovaj fanat mača?

Komentari

ič ne kapiram, ali đa mi se +

to su boje u crnoj gori:
pik - mača
tref - krsta
karo - dinara
herc - kupa.

a karte su:
kralj - pop
pub - fanat
dama - cura

i tako. fanat mača je ovaj iz opisa. pretpostavio sam da će malo ko skapirati ali sam je ipak napisao. hvala, Manijak :)

svakog dana naučiš nešto novo bokte.

zanimljivo mi zvučalo pa plus

možda je htjelo bolje biti da sam stavio pik pub u naslovu ali ovo je originalni izraz koji se koristi. baš je danas jedan drug nazvao konobara tako.

Imao je onaj Dubak čini mi se političar neki. On je isti fanat mača pogledati :)

tačno tako. tako smo ga i zvali kada smo se jednom ponapijali kod jednoga mi druga u kafanu a on je bio za susjednim stolom. brat Dubak - fanat mača.

Ja sam to čuo neđe od Šomija Roganovića. Neđe sam to pročitao :)

ada, fanat mača je sleng u crnoj gori, nijesam ga ja izmislio. izbjegavam da pišem to ođe jer ljudi nisu čuli ali ovo je prosto prejako da bi se izostavilo.

Ma ne to, nego za Dubaka. On ga je nešto komentarisao i reko isti fanat mača. Znam da sam se prekinuo tada.

smijemo li, zaboga, otvorit temu o Šomiju na forumu, sad sam malo gledao, ima ponešto na jutjubu da se šira publika upozna sa njegovim stvaralaštvom. mislim, svoju temu imaju i tbok i nkotb i svaka šuša i maruša i kuso i repato, što ne bi i Šomi? :))

Šta znam. Šomi je legendaran, samo ne znam koliko bi ovim ljudima bio gotivan. Skoro sam ga neđe vidio, a i ima grupa na FB ''Podgoričke legende'' čini mi se, đe ima masu nekih njegovih izjava :)
Posavjetuj se sa ovim tvojim Podgoričanima pa otvarajte.

E fala ti što si sistematizovao ove nazive, vratio si me dvajes godina u nazad, kad sam u Crnoj Gori služio vojsku. Igram karte sa Crnogorcima, a ne znam ni koji jezik pričamo a kamo li koju igru igramo. Dok sam pohvatao šta je mača a šta dinara, dok sam prestao da se smejem kad kažu krsta ("koji Krsta jeb`o te Krsta") prođe mi vojni rok.

tek sad sam ukapirao šta mi pišu tamo na Lori kad pokupe fanat krsta, a zvali od mene kupe :)

a zamalo je ne obrisah zbog slabog skora :)