Prijava
   

Filozofija

Pogled na svet antičkih grčkih, a i srednjovekovnih narkosa, koji su o svojim tripovima pisali knjige. Ministarstvo prosvete je kasnije ovaj predmet uveo u srednjoškolske programe, kako bi popunili nastavni plan, jer nedostaju sredstva za dobru nastavu informatike, koja će kasnije u životu biti korisna. Filozofska knjiga ne oduzima toliko iz budžeta,a sadrži 192842857392769322 stranica o nečemu, o čemu neko misli da nije ništa, a može biti nešto, ali može biti i nešto drugo, što ni sam profesor ne zna, ali to ipak mora da se nauči jer profa tako kaže.

Časovi filozofije se održavaju ili u rano jutarnje doba, kako bi svi učenici izgubili volju za životom što pre i kako bi, još u delirijumu kao neka vrsta zombija pratili profesora, ili u kasno popodnevno doba, kako bi se učenicima razbilo radovanje odlaska kući.

Ko želi, može studirati filozofiju, postati doktor filozofije, što u prevodu znači da si čitav život razmišljao o nečemu o čemu neko misli da nije ništa, a može biti nešto, ali može biti i nešto drugo, što ni sam profesor ne zna, ali to ipak mora da se nauči jer profa tako kaže i na kraju dobijaš razna finansiranja, stipendije i ostale nagrade za sedenje i razmišljanje.

Čas filozofije.

Prof: "Ajde da vidimo da vas malo upitamo. Jeste li učili?"
Učenici: .......................

Prof: "Ko želi? Nema nikoga. Ajmo ti dečko, ustani. Ti mi reci, šta platon misli o duši, jesi li učio?"
Učenik: "Platon je o duši mislio....ovaj.....ovaj...ahm..ahm.. Da je duša nešto što ne može da se ..ovaj...vidi"
Prof: "Tačno, ne vidi se, nastavi."
Učenik: "Am...Ovaj..Am...Ovaj...Am...Ovaj...Nisam skroz naučio to profesore, a i ne razumem ovo i uopšte mi se ne uči.."
Prof: "Ne uči ti se filozofija??! Kako možeš tako nešto da kažeš, to su mišljenja puna duha i uma, to su mišljenja, koja se moraju znati."

Učenik: "Profesore, moj ćale misli da mu je komšija peder. Da li je moj ćale filozof?"
Prof: "Sedi. 1. "