Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“
Danas · 06. Novembar 2008.
U pravu si brt definishi su oblikovali internet nebo Srbije
e kaka si osoba neam reci, trazim bejzik primer nemas sta izbacis
nisu definisi nego obicno su ljudi pisali nesto pa posle srali na forumu pa onda nesto pravii veliko po internetima. Taj sled dogadjaja je u 99% primera.
Ne secam se nekih mudrih gloova tipa smox sa dve definicije da su pravili neka cuda napolju a da su bili prepoznatljivi likovi sa ovog saita. Ta era lurkovanja dosla kasnije kace nubare nakotile
A i real najveci uticaj su mogli imati posteri zbog masovnosti i brzine, preglednosti tako da u tom smislu
posterdzije > definishatori > forumashi
Kakva si ti dokona seratorska mlatikurčina bokte mazo
Haha
E sad će fudbal u leskovac
Bez tih kreativnih sadržaja Vukajlija ne bi bila Vukajlija.
Ti kreativni sadržaji su ono što je i privuklo kreativne ljude.
Da nije bilo definicija, ja se nikad na ovaj sajt ne bi ni registrovao. Prvi motiv mi je bio da definišem iks nekih rjeđih izraza što sam imao u glavi, koji su sočni, koje tipa baba moja koristila ili neke banjalučke fore, itd... To je bio glavni selling point sajta... a onda kad dođeš već, usput otkriješ i forum, koji takođe nikako nije za bacit, čak i sad kad je jako malo ljudi tu, a pogotovo ranije.
Све су ово форме које су већ постојале, оно што Вуку чини Вуком јесте да смо покрали туђе форме и учинили српским. Да парафразирам ону ћурку Олсенову, нема овде ништа јединствено
a jbt cim dirnes u smolemana odma krene frka
ajde idite pusite mu kurac
https://c.tenor.com/EK2GNNxbrXEAAAAd/tenor.gif
Pokrali smo formu, ne i sadržaj.
ako tako gledas sve je plagijat
fazon napravis web sait...eee prijatelju ali neko pre tebe je napravio web sait eeee
A opet, mislim da je Vukajlija na neki način i jedinstven sajt na svijetu, jer je objedinio na jednom mjestu i forum, čet, i mogućnost kreativnog izražavanja i takmičenja i to u više različitih formi... I ne samo kao koncept, nego da se u praksi pokazalo kao vrlo uspiješan eksperiment, jer je izrodilo vrlo aktivnu zajednicu. Nijedan sajt na svijetu nije sve to tako objedinio osim vukajlije.
Takmičenje je bilo takođe jako bitan dio svega toga. Bila je fora imati definiciju dana, ljudi su se takmičili u popularnosti, oko takvih stvari se formirala zajednica.
Znači uzeli smo urban dictionary kao ideju, a onda napravili mnogo bolji sajt.
Nema veze što su i posteri i reakcije takođe pokradene forme... objediniti sve to na jednom mjestu, dodati takmičenje, čet i forum, to je originalno vukajlijino.
pusti ti to jovore, kace zna da su mnoge glave foruma oblikovale internet u srbijama sve je odatle islo. Forum bajo
Sta radis ovde na forumu kad kurca ne vredi? Mrs na definicije
Цара брат не избија са форума али само дефке важе прелол
hahahhaahha
Ko je rekao da forum ne vrijedi? Samo kažem da su kreativni sadržaji privukli ljude, bez toga bi forum bio samo jedan od mnogih.
Ne samo definicije, nego i posteri i reakcije.
zeleo sam biti forumash na jedan dan
fazon napravis web sait...eee prijatelju ali neko pre tebe je napravio web sait eeee
Плагирана је најконкретнија форма. И дефке, и постери, и реакције су голи плагијати форме која је већ постојала, ништа оригинално овде нема. Ово што Јовор каже (ископирали смо сто ствари али смо их и искомбиновали ееее) је чисти коуп.
Дефиниције су привукле људе првих две-три-четири године док је трајао хајп. Форум држи исте људе већ деценију и више да не оду. Погледај уосталом колико је постова на форуму, а колико дефинисха