Prijava
   

FUCK(blud pod pristankom kralja)

U staroj Engleskoj ljudi nisu smjeli voditi ljubav bez odobrenja kralja,pogotovu ako se radilo o clanu engleske porodice.Kada bi par pozelio da ima djecu morao bi da zatrazi dozvolu monarha koji bi im predao plocicu koju su kacili na vrata sobe dok su imali odnose.Na plocici je pisalo:"Fornication Under Consent of the King",ili skraceno F.U.C.K.rjec upravo tako nastala.

Komentari

bilo u zabavniku da je fake ;)

Provereno. Nije istina. Rec fuck se srece i u engleskoj poeziji iz 14. veka. Ova legenda je nastala znatno kasnije.-

Ova je informacija iz zapisanih izvora prvog reda,i tad se prvi put spominje ova rijec.Tako da nije izmisljotina!

ovo sam negde citala..xD

Ama bio je dokumentarac na b92 o reci fuck i prva stvar koju su rekli je da je to izmisljotina.

Ево, ја сам англиста, моји ''записани извори првог реда'' кажу да је реч, заправо, скандинавског порекла, настала много пре ове легенде. ;)

А занимљиво је да ''The American Heritage Dictionary of the English Language'' наводи латински као изворни језик! :) Још интересантније.

Mozda,necu da se protivim toj informaciji ni da je nazivam legendom ali necu jos da priznam da nisam u pravu,ko zna...

Urbana legenda. Nema ljutis, ali ovo je cisto nesto sto su nalupali ljudi. Kao epska poezija o Kraljevicu Marku. On se borio protiv Turaka, al zamalo. :) Uostalom, ne moras da verujes meni i ostalima. Citaj: http://en.wikipedia.org/wiki/Fuck ;) Pod Etymology, i obrati paznju na segment False etymologies (The word "fuck" did not come from any of the following: ... "Fornication Under the Consent of the King" , "Fornication Under the Command of the King", "Fornication Under Carnal/Cardinal Knowledge" itd :)

Kada su se za vrijeme secesijsko rata trupe vracale u svoje kartele bez gubitaka,napisali bi na jednoj velikoj ploci "0 killed(nula poginulih)".otuda izraz O.K. da bi smo rekli da je sve u redu.Je li i ovo legenda?

Čula priču i za ovo o FUCK i o OK. Ne bih znala koliko je šta istina, ali u svakom slučaju je zanimljivo za ispričati. Pa i ako nije tačno. :)

Ok je iz gradjanskog rata u SAD. O-killed. To je verovatno tacno.

@rukvas - to drugo nije mit. :) ali ne menja fakat da ovo prvo jest :)