Prijava
   

Fudbalska reprezentacija Francuske

Reprezentacija u kojoj igra i poneki igrač bele kože.

Definicija nema rasističku konotaciju, niti bilo kakve aluzije na rasizam, čak ni prikriveni.

Komentari

Logicnije bi bilo:
"Reprezentacija u kojoj igra i poneki Francuz" i svi bi shvatili taj prikriveni rasizam, ovako je on previse otvoren

Ha, pa ja ni nisam rasista.

Takođe, definicija nije imala za nameru da ima rasističku konotaciju niti je bilo bilo kakve aluzije na rasizam, čak ni prikrivene.

I da sam napisao "poneki Francuz", pa ni to ne bi bilo to. Ima Francuza koji su crne boje kože i sebe smatraju Francuzima (to nije nemoguće).

Pa i ja sebe mogu da smatram Navaho Indijancem ...

Smatraj ti sebe kako smatraš da treba.

Ali, ti si napisao "i svi bi shvatili taj prikriveni rasizam, ovako je on previse otvoren" kao komentar na moju definiciju. Elem, zanima me kako si zaključio da sam ja rasista i da širim rasizam (možda)?

A, zanima me da li bih bio okarakterisan kao rasista da napišem "crnčuga" (iako afro-amerikanci sami sebe u komunikaciji tako nazivaju)?

I, ako sam napisao "igrač bele kože" gde sam tu iskazao svoj rasizam.

Bio bih veoma zahvalan na odgovorima na sva moja pitanja,

A kakav ishod je drugačiji moguć u tom rastakanju nacionalnog identiteta? A kako se on uništava? Pa vrlo jednostavno, eliminisanjem granica jedne drzave, eliminisanjem nacinalne monetarne jedinice, eliminisanjem jezika jedne nacije sa uvozom “sveže krvi” iz Arpaskog i Africkog sveta, znači uvozom ljudi koji su ili dovoljno lenji, dovoljno glupi ili dovoljno bezobrazni, pa da se usele u nečiju zemlju i odbiju da uče lokalni jezik te zemlje.

+
kad su pre tekme pustali stare susrete Francuske i SFRJ kao npr dokaz neke tradicije i jakih utakmica, zakljucio sam da te utakmice nemaju veze sa onom iz prosle srede jer...
u SFRJ repki nisu bili samo Srbi
u Francuskoj su valjda prvi crnci zaigrali osamdesetih i to samo Tresor ili Tigana...nisam bas siguran, al shvatate sta ocu da kazem...