Prijava
   

geek

Kao što je već opšte poznato, svi adolescenti (mada ima i starijih) u Americi su ni krivi ni dužni ubačeni u neki od stereotipa (ima toga i na brdovitom Balkanu, ali ne u toj meri), a broj tih stereotipsnosti vrtoglavo raste, (goth, emo, punk, screamo, nerd, chav... & geek)
Kako prepoznati Geek-a? Pa umesto normalnih slova koristi brojeve, živi (ne u svom, već u cyber) virtuelnom svetu, zaluđen je svim online igricama (mada ima i onih koji igraju pasijans pred spavanje (!)..). Devojke muvaju preko neta, imaju ih toliko da mogu kuću njima da ograde, ali one nikada nisu videle tog geek-a uživo, niti su videle njegovu pravu fotku, jer bi potom imale noćne more.

pr1m3r?

Komentari

svidja mi se...samo..chavovi su britanski dizelasi.koliko js znam,u Americi ih nema,bar ne pod tim imenom :)

eh sad pa nisu svi taki ;) za majicu sa all my base are belong to you skidam kapu!

Jock je americki stereotip fensi atlete, verovatno si na to mislio. Kod nas su te podele drugacije a i manje crno-bele. Provlace se kroz muzicka opredeljenja:
rockeri/metalci = geeks/nerds (filozofi, gameri, roleplayeri etc),
grand podmladak = rednecks (fundamentalisti, sovinisti, xenofobi),
"reperi" = jocks (markirana garderoba, bodybuilding, teritorijalnost)

Geeks/Nerds su pogrdni stereotipi kojima losi djaci lece svoje komplekse.
Ne verujem da su ti termini ekvivalentni nasim "bubalicama", posto u vecini slucajeva ovi prethodni znaju o cemu govore (jer je rec o temama koje ih interesuju).
Inace su najcesce pacifisti, i van podrugljivih filmova/serija (koji obicno favorizuju arijevske sportiste bez grama mozga), geeks are awesome. ;)

http://hubpages.com/hub/30-of-the-best-Geek-Tattoos

http://www.comicsalliance.com/2010/07/22/super-heroes-vs-the-westboro-baptist-church/

pardon - *mislila =)