Prijava
   

Generalni sponzor apokalipse

Kompanija Microsoft.

Komentari

- (Rečima: Minus) Majkrosoft je kompanija vredna poštovanja i veoma je uticala na razvoj informatičke tehnologije.

Ali je ta kompanija cesto izlozena ismijavanju zbog velikog broja greski u svojim proizvodima.

Moze se reci NUZNO ZLO.

U pravu si za bagove, ali iako ga neko ne voli, Microsoft treba biti poštovan. Treba videti Microsoft 3.1 OS na delu, baguje k'o kurac, ali je prvi uveo MultiTasking. Windows, iako smatran lošijim od Apple-a je zapravo mnogo više zaslužan za razvoj IT.
Ali bolje gledaj sa ove strane: Za MacOS trebaju ti stotine dolara, a za Win odeš do komšije, on ti to ubaci i boli te patka :)

To za postovanje stoji na mjestu. Ja kod kuce imam tri racunara i sva tri rade pod Windows, tako da daleko od toga da ga je napostujem. Ali nekako zbog monopola koji drzi microsoft malo posustaje, pa se poslije toga vraca sa kvalitetnim proizvodima. Evo naprimjer poslje onog soka zvanog VISTA, kada su ljudi od njega bjezali ko djavo od krsta, microsoft je napravio Windows 7 koji ce uskoro zamjeniti xp (u svijetu je maltene vec sasvim zamjenio xp, dok ce kod nas na balkanu to trajati duze) koji zasluzno, poslije tri service packa moze ici u "penziju".
Sad sto se tice mac-a. Veliki sam fan apple, imam i iPhone i iPod touch i iPod nano, shuffle ali ipak nemam nijedan racunar koji je po Mac, zato sto pored softvera koji treba masno platiti, treba kupiti i apple masini kao sto je npr MacBoock ili iMac koji su takodje strasno skupi. (MacBoock-ovi kostaju po 1,2 ili cak 3 hiljade eura). Mene licno najvise kod appla privlaci dizajn, kako dizajn samog hardvera tako i dizajn operativnog sistema (pogotovo iPhone OS-a, ako si imao prilike raditi sa njim znas o cemu govorim).
P.S. Sorry sto sam se ovako ispisao, al me je nesto inspirisalo.