Prijava
   

Geometar

Ili geodetski tehničar. Zanimanje. Pretpostavljam da ovi po gradovima nekako sastavljaju kraj s krajem, ali ovi seoski žive k'o bubreg u loju. Pomere među tj. sinor par metara i ne brinu za posek.
Kad se oni pojave, veličina placa ili njive zavisi od količine rakije i žive vage nazimice.

Istinit događaj sa prostora Šumadije.

Pre par godina, u jednom selu se pojave dvojica geometara sa nekom starom "tačkom" i zaređaju od ljive do ljive i preko ponekog zabrana. Videli to seljaci pa kako koji naleti na njih na svojoj njivi pita: "A šta to prijatelji merite?". Odgovaraju: "Ovde treba da prođe magistralni put", i pokazuju neke silne papire na kojima ko zna šta piše. Na to će seljak: "Eee, rođače, daj da se nešto dogovorimo" i odvede ga kući, napuni mu ruke i džepove, samo da put ne prođe preko njegove njive.
I to tako trajalo nekoliko dana. I kad se izređaše svi seljaci nestadoše geometri a od puta ni traga ni glasa....

Komentari

Definitivno najisplativije zanimanje kod nas. Radio sam s njima zadnjih par godina, pa su mi njihove tarife više nego poznate. Ako hoćeš da malecnu parcelu podeliš na pola, spremi 250 jevrića najmanje...i dva-tri takva poslića mesečno, šta ćeš više:) Ali da je samo dva-tri...

Ja tu priču znam u verziji pruga, a žrtve seljani jugoistočno od Požarevca. Taj deo je nastanjen mahom starijim ljudima, mladji su na tzv. privremenom radu. A što se sinora tiče, poznato je da je više odneo Srpskih glava od Turaka, tako da tu baš i nema zezenja.
Svejedno +

Zato sam ja i upisao GTŠ.:D

Da su mi one godine, a ova pamet, za geometra i ni pedalj dalje...