Prijava
   

Gimnazija

Duplo ili ništa, kada se donosi odluka o daljem školovanju poslije osnovne škole. Ništa dobijate ako poslije završene gimnazije ne odete na fakultet, ili ga kojim slučajem ne završite, nego, umjesto toga, odete na biro za zapošljavanje. A duplo dobijate kada nakon gimnazije odete na fakultet i imate duplo više da učite, nego što ste imali u gimnaziji.

Na fakultetu vam učenje neće teško pasti jer ste upravo to i radili protekle četiri godine, pripremali se i trenirali za štrebanje na faksu. Koji god fakultet poslije gimnazije da upišete, neće vam biti problem da se prilagodite i jako brzo počnete da bilježite dobre rezultate. Gimnazijalci su poznati kao vrijedni i uporni studenti sa radnim navikama i ukoliko ne zakaže logistika, velike su šanse da će diplomirati. Kvota 1.15-1.75, u zavisnosti od uspjeha u gimnaziji.

Kada vas vide na birou, kreće moralno uzdizanje drugih ljudi. Istih onih koji su se sprdali kroz srednju školu i proveli više vremena van nje, nego li u njoj. E oni su sada tu, da vas svojim pogledima zakucaju još dublje, jer oni su bili pametniji od vas i nisu se ubijali knjigom, za razliku od vas. A opet, tu ste i vi i oni. Počev od automehaničara, 3 autolimara i 2 konobarice, koji su u redu ispred vas, pa do šalteruše, koja ima posebnu moć, jer je sa druge strane šaltera, uzdignuta i nadmena, kao da ima bar 2 doktorske diplome, a ne neki fakultet društvenih nauka ili višu školu, završenu još za vrijeme Tita. Ali oni nisu završili gimnaziju i ostali bez fakultetske diplome, pa se onda zapitate što vam je to trebalo u životu?

Komentari

Duplo više učenja, i diploma koju možeš okačiti mačku o rep, pošto ni za međ' guzove nije. Istina. +

I, da, gimnazijalci su naučeni da uče - a ne da žive od svog rada.

Da ne pominjem činjenicu da se i poslodavci (makar u pitanju bilo i fizikalisanje) zgražavaju kada im pred vrata dođe bivši gimnazijalac i traži posao, bilo kakav. Kao, ne trebaš nam ti, mnogo si fin, brate. :)

Kuća - pos'o - plus - ko - kuća ...

:)

Vucice, sto stavljas te pornicarske avatare?

Najbolja definicaija gimanzije.

definicija gimnazije :)