Prijava
   

Gleda k'o vojnik iz Dajca

Pogled koji odražava posebno stanje duha u kome se nalazi dotično mlado muško čeljade, obučeno u polovnu uniformu, sa puškom bez metaka, tupim nožem i četiri takođe prazna okvira za municiju, a pritom mu je objašnjeno da je on onaj koji će da brani domovinu od raznih i mnogobrojnih unutrašnjih i spoljnjih neprijatelja.

Utovaren u Dajca proizvedenog 1968. i ide iz kasarne prema nekom poligonu gde će da se zamaže sav u blato, puzeći sa svojom praznom puškom, praznim okvirima, gas-maskom i tupim nožem.

Manifestacija ovog pogleda je najizraženija prilikom prolaska pored fakulteta i srednjih škola, gde pomenutim pogledom posmatra ženski deo mlađe populacije i otkriva da je postao potpuno nevidljiv za ženski svet...

Slično kao: Tele u šarena vrata

Komentari

Dokle više te definicije dana++

sećam se, u nekom petom mesecu vojske mi je i najveći grob bio dobra riba. + za našeg Miškovića :)

Ja sam bio u vojsci '87 u Nišu...tada je tamo bilo oko 20.000 vojnika. Kada sam izašao prvi put u grad u uniformi ,posle pola sata šetanja sam stao pred neko ogledalo na izlogu da vidim da nisam možda nevidljiv!:-)

Ma da si Bred Pita obukao u onu uniformu i pustio ga u Niš tada ,ne bi ga ni jedna pogledala ,a kamo li mene!:-))))

Ja u bg, ali 1994. U grad se išlo bez uniforme

Jes' pa nije nijedna luda, inače bi ih ubio ćale od batina ako sazna da je soldatuša :))))

ja sam bio u Paragovu 2003, ranč prokletih

Pa jes...A imao sam utisak da se subotom onaj narod zatvarao u kuće,samo da nas ne gleda. Ideš po gradu a imaš utisak da su samo proširili kasarnu ,svi oko tebe zeleni. :-)

8 година војних школа+4 службе...Од 15-те године сам је носио, и дан данас после 3 године пензије кад погледам у огледало видим себе у униформи, иако је одавно обукао нисам.А ви а кукате на шест месеци или годину дана...;-)
Наравно + за курда.....

Zar se kod tebe u NiS nije zvala zastitna,a ne gas maska? xD + any way....

stvarno dobra, al sta znaju deca sta je dajc.
+

Одлична, зато сам је и предложио :)

ето ме с истим коментаром као пре 3-4 године: ваљало би да угледа наслов.