Prijava
   

Glineni golub

Glineni golub je predmet u obliku diska koji se posebnim mehanizmom izbacuje u visine, i služi kao meta strelcima koji ga gađaju sa zemlje. Pravi se od gline ('AJDE?) i stvoren je radi takmičenja u streljaštvu, kako bi zamenio prave golubove koji su se nekad koristili, zbog prava životinja i sličnih gluposti.
U svakodnevnom govoru označava neku laku metu, tj. čoveka kome sledi bacanje kašike ili neki vid maltretiranja od strane okoline, a koji ne poseduje gotovo nikakve šanse da se spase toga što ga očekuje.

- Au brate, al' te našminkao Pendula! Hahaha, imaš više boja nego Marija Kilibarda u sezoni parenja, hehehehe...
- Jel si završio?
- Nisam. Još samo da ofarbaš kosu i isti si k'o onaj Bugarin Azis, hahahhaha... Okej, sad sam završio. Evo Čita, kupio sam ti kilo banana.
- Jedi govna. Hvala. Može Čiča?
- Neću... Da odbijem. 'Ajde, deder, pripovedaj!
- Ma šta da ti pričam, odemo sinoć Đole i ja u kafanu, napili se standardno, Đole u jednom trenutku ode da se olakša a ja priđem jednoj ribi. Ispostavi se da je to Pendulina mlađa sestra. On bio par stolova dalje i posmatrao, kad je video da sam joj stavio ruku na dupe, preskočio sto i krenuo da me ganja kroz kafanu sa flajkom vinjaka u ruci. Ja, gde ću, šta ću, vidim ne ginu mi batine, dohvatim saksiju sa muškatlama pa njega po glavi i krenem bežaniju. Računam, bar malo će da ga ošamuti da stignem da uteknem, ma kakvi, nije ni osetio.
- Ma kakva saksija, prošle godine ga pola interventne mlatilo pendrecima po glavi, ništa im nije vredelo. Morali da ga uspavaju na kraju.
- Taj rad. Elem, bežim ja k'o šprican, čini mi se da ni Bolt ne bi mogao da me stigne u tom trenutku. Samo se zajebem, pa kod pijace skrenem levo umesto desno.
- U onu slepu ulicu?
- Aham.
- Auuu brate, pa šta, tamo si mu bio k'o glineni golub.
- Baš vala. Al' izgleda da je omekšao nešto, mlatio me samo 20 minuta, i to bez rekvizita. Kad se setim kako je mlatio mesara u Matijeviću sa Alpskom salamom, još sam i dobro proš'o.

Komentari

Oče Gavrentije, odličan 5 !!! ... :)

Hmmmm, kog su sastava glineni golubovi? Formula, kolega, formula? Ne može pet...
(X+) b.g.

Formula, kolega, formula?

пиво х 100 + весна змијанац ?

ijaooooooooooo, đe me nađe:otvaram frižider,vadim pivo, szubi cepam čep:
idii, idiii, čežnjo mojaaa....

због права животиња и сличних глупости.

Ja kao životinja smatram da je ova definicija atak na moja prava.

Ali sve u svemu neću cepidlačiti.

+

Ja kao životinja smatram da je ova definicija atak na moja prava.

извини брате :)

Odličan primer. Baš onakav kakav volim da pročitam.
+

ahahaha odličan 5

"Takmičarka pod rednim brojem sedam nam dolazi sa Sokoca. Mis Romanije čiji je sponzor fabrika glinenih golubova "Romanija" Sokolac." Ovo iz "Složne Braće" ;+)

Odličan primer. Baš onakav kakav volim da pročitam.

Tako ja i pomislih da je Džoni pisao. Mada, telo nije odrađeno u njegovom stilu, niti pismom. Elem, ogromantan plus a, bogami ide i pratnja. Zaslužio si, Oče, kako pišeš u poslednje vreme :)

фала људи свима.

Nekad sam se bavio tim sportom (trap pucanje) i glineni golub je sve, samo ne laka meta. Ko je probao, zna o čemu pričam. A definicija je ekstra odrađena...
+++

свиђа ми се.
+

Dob-ra! +
Podug primer, ali pitak, telo klasik. I tako.

Razumeo bih da je ovo nesto novo, ali taj izraz se koristi vec ko zna koliko dugo. Definitivno nije za odabrane, ali jbg.
https://www.google.rs/#q=glineni+golub

Izvinite sto pitam, ali... Da niste mozhda troll?