Prijava
   

Glumiti "Srce"

Centar "Srce" je neprofitna organizacija koja se bavi pružanjem podrške osobama u krizi i prevencijom samoubistva. U pitanju je volonterski rad, tj. osobe koje su zaposlene su tamo svojom voljom, uprkos veoma stresnom poslu i slučajevima sa kojima se svakodnevno susreću.

E, sad, izraz "glumiti srce" je, naravno, hiperboličan, ali, u principu, označava konstantno bdenje nad nekom osobom koja je u nekim "velikim" problemima i jedini trenutni izlaz joj je pričanje o tome, ne bi li izbacila bar malo negativne energije iz sebe i ne bila više štetna po okolinu.
Hiperboličan je, naravno, jer su problemi sa kojima se ta osoba susreće uglavnom rezultat lučenja hormona u određenim dijelovima mjeseca, jedan nepogođeni par na tiketu koji izvlači iz govana za narednih par mjeseci i slično. Da, složićete se, gore od ovoga ne može. Znam. Ali, naravno, ima tu i ozbiljnih situacija..

Osoba koja glumi "Srce" je obično neko ko posjeduje ogromno dotično i spremna je da se žrtvuje i saslušava iznova i iznova jedno te iste žalopojke i jadikovke, nikad se ne buneći i ne pričajući o sopstvenim problemima, koje sigurno, kao i svi drugi - ima. Njena nesebičnost se ogleda i u tome što nikad neće pričati o svojoj požrtvovanosti, mudro će ćutati, jer zna da taj razgovor (koliki god on bio), tim osobama pruža stanje uljuljkanosti u spokojno, i koliko god on nekome beznačajan bio - drugome je sve na svijetu.

- E, što su ti oči tako krvave, jbt? Jesi li ti spavao išta?
- Ne pitaj. Sinoć sam opet Vladi glumio "Srce", vidio je kod Jovane na Fejsu da se dopisivala s bivšim i već napravio u glavi scenario iz "Zenica bluz". Četiri sata sam ga odgovarao.

Komentari

Е ЏАБЕ СИ ПОСТАВЉАЛА НЕЋЕ НИКО ДА ЧИТА.

Мени био довољан и пример само да дам пљус. Ко пре живи дванес година у каапеее дому Зеница тај је прави хаџија!

преживи* лоло
добро је и тело, фина дефка скроз

hahaha, pa fala ti.
enemi, :*

ja sam pročitao, šta ti znam, teško je to glumiti,
imaš ko se stvarno hrani tuđom mizerijom

aj fala. nešto narod i nije oduševljen, al neka je :D

pa, ko je pisao i ne čudi me lolo
+++

hhahahahahahahaahha, ne budi pokvaren, sad ispade da sam ja zla :)

ma nisi srećo moja :)

ту лонг диднт рид

trebalo bi da te još jednom banuju ;p

Не знам о чему говориш, ја сам овде нови.

totalno si iluzija :D

Нисам ја Кандић, немој да ме вређаш.

Odlično je ovo, ne bih te više zadržav'o. +*

ni ja tebe, al fala ti! :D