Gospodski posao

Negroidno Govedo 2010-05-16 01:48:44 +0000

Svaki posao koji od tebe ne pravi roba. Svaki posao koji ti ne dira u dostojanstvo. Retkost danas. Isto posao koji ne traži previše od tebe, niti se boriš sa bilo kojim pritiskom javnosti. Za svaku osobu različit, ali je ipak ovaj izraz udomaćen kod nas.
Posao javne ličnosti bilo kakve, nije gospodski posao.

Za mene:
Pastir, tj čobanin...čist vazduh, podređeni te poštuju, nadređenih i nemaš, dobra hrana, kolko sam čuo dobro se i plaća, a kako danas postoje masovne komunikacije svuda, poneseš lap top i akumulator, povremeno gledaš u ovce, a povremeno u svoj blog.

6
57 : 9
  1. Odeš i na Vukajliju i definišeš "ravnomerni blej u rosno jutro"...
    +

  2. normalno, l-p :) osvit zore, ti nasmejan...neprejebivo!

  3. samo pazi da nadjes mirno stado! ovca je grda zivotinja, ide gde ona 'oce, ne jebe zivu silu!
    odlicna definicija + i omiljena :)

  4. Pisac, kompozitor...
    Ima li išta gospodskije?!

  5. "Povremeno gledaš u ovce, a povremeno u svoj blog", daaaaaa, konačno sam našla savršeno zanimanje za sebe! Hvala, hvala! ++++

Omiljeno za [3]

Najnovije definicije

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.