Prijava
   

Gravitacija

(1) Pesimistička definicija - Surova sila koja objašnjava zašto nas sve u životu sputava i vuče na dole.

(2) Optimistička definicija - Sila uređenja u svemiru zbog koje milijardama godina protiče sve u najboljem redu, a sve po principu "veće telo privlači manje i onda se ono neprestano vrzma oko njega".

(3) Domaća definicija (još uvek važeća, nije podlegla promenama u našem zakonodavstvu) - Sila zbog koje telo bačeno u vis ne može da omaši zemlju, pa da mu jebeš mater.

(1) Pljusak ili grad bez ikakve zaštite, avion bez pilota, padobranac bez sreće, lift bez sajle, žena bez brusa i muškarac bez libida, čovek na ivici mosta bez volje za životom.

(2) Izlasci i zalasci sunca, mesečina, zašto učimo da hodamo, čvrsto stojimo s obe noge na zemlji i ne odletimo negde u tri lepe, pobija tvrdnju da smo u nekim slučajevima pali s Marsa.

(3) Đubre zafrljačeno sa petog sprata, pljuvanje sa nadvožnjaka i gađanje slučajnih prolaznika košticama od trešanja, poljupci s asfaltom u povratku iz kafane, proklinjanje goluba kad te posreći po glavi, padanje s kruške, takmičenja u dužini i visini mokraćnih mlazeva...

Komentari