Prijava
   

Grcati

Odricati se svih životnih zadovoljstava. Jednostavno, preživljavati. Život se svodi na borbu da se dočeka novi dan. Usled svega toga, čovek postaje prazna ljuštura kojoj više ništa nije bitno. Zaboravlja da uživa u jednostavnim stvarima, u sitnicama. Pesmi koju čuje na radiju, knjizi koju mu je poklonio neko drag, a koju je pre obožavao. Zna da će mu svaki dan biti isti, ustaće rano da bi radio posao koji ne voli, došao kući i večerao uvek istu bezukusnu hranu, gledao ljude koji su mu pre značili, a sad su stranci. Jedno jutro, poželeće da ne ustane. Što bi se više mučio i grcao, kad je sve što želi odmor.

-Mile, čoveče, nema te nešto, a pre si svako veče igrao sa nama šah.
-Eh, pre je pre, sad je ovako.. Sad na grbači imam sina koji se drogira, koji je pola kuće rasprodao za nešto što ga uništava, sina kog više ne poznajem. Žena zbog njega pala u depresiju, po ceo dan plače i spava. Jedina svetla tačka je Ana, ćera moja. E, zbog nje se mučim i grcam u dugovima i kreditima, inače bih vam svima davnih dana rekao ćao i otišao da odmorim ovo malo duše što mi ostalo.
-Ne znam šta da kažem.. Ajd drmni jednu ljutu, lakše će ti bit'.

Komentari

Хахах чим први пут није хтела да се постави, нисам требала покушавати опет, ал ајд, нека је. :)

Doduše može i bolje... :)

Nume bagra da ceni. +++

Не знам вала, ако мере боље, напишите, ја ћу ово брисати кад видим. :)

"grcati" znači "daviti se u nečemu, biti do guše u nečemu". Spretno napisano, al' nema veze. Briši pa iskoristi negde za nešto drugo...+ za tu eventualnost :)

Океј ми је, дадох плус, ал' некако су ти прекратке реченице. Сви кад читамо, правимо у глави паузе чим дође тачка, а код тебе их баш некако доста има, па имам осјећај да стално застаје мисао. Сам' то, иначе је све куљ. :) +

Какви сте вас двоје филозофи. :)
Не, у праву сте, фала вам. Касније ћу да видим да напишем бољу ако будем имала времена, ако не, нек пише неко други. :)

Tu i tamo, dao plus :)))

kakva demotivacija od defke. splu!

Сморила се док сам написала. Нећу више ове депримирајуће, обећајем!

Nije prterano deprimirajuća, s merom napisana ...
+++

Јесте или није? лоло
Небитно, фала вам.

Јоој, Духић, нисам. Уопште. :/

Plus, ali moram ti reći da sam prestao da te pratim. Nekako su mi tvoje defke bez humora, a ja volim kad se pocijepam od smijeha na nekoj defki.

Нема хумора.. Порасло дете, дефке постале постале као озбиљне, јер се и ја уозбиљих, замисли. :)

Joooj, našla sebi momka, sigurno, pa sad glumi ozbiljnost. :P

Ма не глумим, озбиљна сам. :Д

Ta-da-dam-ta-dam-ta-dam-tam, odlična defkica. Mnogo je teška, pa reko da razveselim komentarom. :) +

Сморкице, фала ти. У таквом сам расположењу да мерем само овакве писати, па сад, не знам.. Нећем писати неко време, па ћемо видети шта ће бити после. :)

Ima svako te momente, ni meni nije bilo lako prošle godine. :) Biće bolje, uvek bude. :) Ta-da-dam-ta-da-ta-dam-tam-da-da-dam-ta-dam. :)

Хоће, знам. Фала ти. :) ♥

Pošalji pvt, ako ti se priča o problemu, ja sam dobar slušač, ouuuvaaaaj, čitač. :)

Haha, ja pred svaki ispit gledam nešto, u prvoj DBZ, sad do juna sve Transformatore, sad sam uzela Butamena (da se podsetim), ono nije normalno, ja se valjam od smeha. :)

Одличан израз, мада, не баш за ово; али кул нова конотација. +