Prijava
   

Hanibalova pobeda

Potpuno nevažna pobeda. Trijumf koji ne menja stanje stvari drastično. Obično je borba koja prethodi takvoj pobedi samo prepreka ka pokušaju ostvarivanja nekog cilja. Za razliku od pirove pobede ne mora da bude sa velikim gubicima, već je samo - besmislena. Ali sve to pod uslovom da taj cilj nikad i nisi mogao da ostvariš, ili si jednostavno epski fejlovao.

Naime, Hanibal Barka je jedan od najvećih vojskovođa svih vremena. U drugom Punskom ratu je odlučio da pokaže svetu svoja gigantska muda pa je objavio rat Rimu - najvećoj sili tog doba. Nakon što je prešao preko Alpa ZIMI ( u to vreme su bile skupe avionske karte, a i Kartagina je bila u ekonomskoj krizi. To je i razlog drugog punskog rata, osim Hanibalove mržnje prema Rimu naravno) stigao je u Italiju i počeo Žabarima redom da objašnjava šta se desi kad ti oštar objekat penitrira u solarni pleksus. Ređao je pobede i Rimljani su ga se plašili ko Srbin promaje. Ali..... Da bi porazio Rim trebalo je osvojiti sam grad. Trebalo je probiti zidine Rima i ući k'o Burzum u emo cavu. A Hanibal je zaboravio da ponese mašine za opsadu....

Hanibal: OPAAAAA! PUNI BORANIJU!!1 Momci, ojebali smo! Crveni se KANA!

Marhabal: jej. ura. do jaja. I šta sad?

Hanibal: Kako š'a sad?! Ajde živni malo čoveče ovo je istorijska pobeda!Sad na Rim! SIPAJ!!!

Marhabal: S'ti lud čoveče, gle' zidove, i izolaciju udarili, eno i mermerne lavove stavili na kapiju, mamu li im gasterbajtersku! Čime misliš to da rušiš? Kljovama?

Hanibal: Vidi stvarno....A do kurca... Ništa, aj bar kad smo na ovoj livadi da spičimo jednu. Uzmi ove legionarske glave nek glume stative pa da operemo Libijce. PRVI PUCAM ZA SVOJU I SVE SA LEVE!

Komentari

Одлично тело и ваљан пример. Плус, објашњавање постоји, тако да - велики плус.

Odlicno i defka i primer. Plus

Ne znam kako mi je ovo promaklo, al' ispravljeno. Odlična definicija, X. Ogromna pluščina!

Uzmi ove legionarske glave nek glume stative pa da operemo Libijce. PRVI PUCAM ZA SVOJU I SVE SA LEVE!

Ahahahahahaha!