Prijava
   

Hekler

1)Omiljena sprava lokalnih,urbanih,turbo-sicilijansko-mazohističko-sadistički nastrojenih momaka,koji voze skupa kola izbušena istim kalibrom.
Obično je poznata po nazivu HECKLER&KOCH usp.45,niskokalibarna jurišna puška,vrlo visokog kvaliteta izrade,lagana,brza,precizna,može se nadograditi raznim gedžetima,proizvođača fabrike za proizvodnju oružja "HECKLER&KOCH" iz Oberndorfa.
2)čovek koji hekla

I sad mi recite da heklanje nije unosan biznis...

Komentari

Automat iz porodice automatskog oruzja nemačke fabrike Heckler und Koch, koji si totalno pogrešno naveo, jer je ispravna oznaka UMP - Universal Machinen-Pistole - Universal Submachine Gun,dakle automat a ne USP (USP je pištolj-Universale Selbstlade Pistole ili Universal Self-loading Pistol), u kalibru .45 ACP (.45 je angloamerička mera za kalibar u inčima ili colima i po evropskim merama iznosi 11,43 x 23 mm gde je 11,43mm prečnik cevi između zlebova , 23mm duzina čaure a ACP skraćenica od Automatic Colt Pistol, to je pištoljski metak!) NIJE JURIŠNA PUŠKA!!!.UMP u kalibru .45 ACP je dakle, automat kao i Tommy gun smg koji koristi isti ovaj kalibar-metak. Automatska ili Jurišna puška nije isto što automat! Ova se dva pojma moraju razlikovati isto kao što moramo razlikovati pištolj od revolvera.

Isti je slučaj i sa rodonačelnikom familije MP5, (MP-Machinen-Pistole = automata) ovog istog proizvođača koji koristi isključivo pištoljsku municiju kao što je 9 x 19 mm Luger Parabellum gde ona druga brojka, kako sam rekao, predstavlja duzinu čaure. Da ne duzim, automati (smg - submachine gun) koriste pištoljsku municiju kao gore pomenuti a automatske tj jurišne puške (assault rifle) koriste puščani ili tzv srednji puščani metak. Jurišne puške istog proizvođača legendarne HK G3 u kalibru 7.62 x 51 NATO (.308 Winchester) i HKG36 u kalibru 5.56 x 45mm NATO (.223 Remington), koja je standardna puške nemačke vojske (Bundeswehr) danas, koriste puščanu municiju i tu jednostavno ne sme da se greši! Primer za srednji puščani metak je legendarni 7.62 x 39mmAK47.

Tvoje potpuno neznanje, neinformisanost i neupućenost pripisujem tvom "obrazovanju" putem raznoraznih "pucačina" koje igraš, poput "Call of Duty IV" itd...Oruzje je neobično kompleksna i ozbiljna tema pa kao takva ne zasluzuje i ne trpi površnost.Inače kod nas se HK UMP ne sreće nikako, osim u igrama... Znaš,...postoje i knjige u zivotu...I izuzetno obimna literatura iz ove oblasti...

Ali je svaka na mestu! :))))

7,62x54r...trošim ja.Zato me ortaci iz jedinice i zovu ne Kurd(on je trošio 7,9),nego .... :-)

Мислим да је колега Kvintilijan сасвим у праву!! Само што га је много сморио!!!

batica nema veze oružju kvintilijan je potpuno u pravu sem za oznaku metka 7,62x39 oznaka metka je M43 a ne AK 47, to je puška koja je napravljena za isti metak

nit je jurisna puska, a jos manje "niskokalibarna"... Informisite se ljudi