Prijava
   

High skilled, low cost

Najveći kvaliteti kojima se domaći radnik predstavlja stranim investitorima. Mada je ovo prvo opciono, bitno je da je spreman da ga izrabljuju za siću. Ali ne važi to samo za ovu našu bananu od države, proizvodnja će se uvek premestiti tamo gde mogu što manje da plaćaju radnike.

predstavljanje radnika random azijatskom investitoru

- Kao što vidite gospodine Pušimiga, uveravam vas da su naši radnici ubedljivo najkvalifikovaniji za izgradnju postrojenja vaše fabrike u našoj zemlji. Nakon svega što ste videli siguran sam da tako nešto niste videli nigde ni u jednoj azijskoj zemlji!

- Da, da, vas ladnik spleman mnogo da se ponizi, to voleti, jos kako! Samo pazite sta plicate! U Kini su deca od 10 godina sklapala Ajfona za mene, ovde ne videti deca ladnici, nigde!

- Pa, istina je gospodine, nažalost deca kod nas ne smeju da rade. Moraju pre toga da se obrazuju kako bi stekli sve potrebne kvalifikacije da imaju tu čast da rade pod stranim investitorom.

- Oblazovanje, pih! Doblo, ja dosla videti fizicka kvalitet vaseg loba, ovaj ladnika. Na plvi pogled mnogo mi se sviđati!

- Da da (pokazuje na jednog iz mase) Živojine, aj dođi da te gospodin Pušimiga dobro osmotri. E tako. Kao što vidite, on kao da je građen da obavlja posao za vašu firmu. Vidite ovu malu vilicu? To upućuje na to da ga ne treba puno hraniti, a iako to ne možete da vidite on ima medicinski dokazanu jako veliku bešiku zbog koje je sposoban da izdrži samo jednu WC pauzu dnevno, maksimum dve! Kao uostalom i svi naši radnici, mora da je neka nuspojava još od bombardovanja.

- Doblo, vllo doblo... A koliko hoce da ga platim?

- Pa, mislim da će se zadovoljiti sa 200 evra mesečno, kao uostalom i svi ovde.

- 200 evla mi malo mnogo ali to je plihvatliva cena za velikog i belog loba!

Živojin (računa) Šta! rekao si da će nas plaćati 30 hiljada!

- Pa dobro, 5, 6 hiljada manje-više, da se podneti. Šta ti je Živojine, živ se čovek na sve navikne!

- Ma teraj se u pizdu materinu i ti i ovaj žutać, odo' na selo da živim ko čovek od svoje zemlje!

Komentari

Ovo sam najviše napisao zbog one korejske firme a danas već nekoliko novina pisalo o ovom videu

https://www.youtube.com/watch?v=hGRjarq3eys