Prijava
   

Hiperaktivan

Eufemizam za bahatog, razmaženog, bezobrazanog, vrlo iritantnog i ograničenog pripadnika ljudske rase lišenog elementarne kulture ponašanja i osnovnih etičkih principa. Izraz služi za samozavaravanje i izbegavanje odgovornosti, pa ga koriste ljudi koji nemaju muda da nazovu stvari pravim imenom, jer bi ih, valjda, onda morali sankcionisati, a u tom slučaju bi se još mogli nekome i zameriti, pa ne bi mogli uživati u mirnim plodovima svog lendovskog, pasivnog i izolovanog unutrašnjeg života, kakav dolikuje tipičnom krdskom čoveku... Otkriva psihološki nesiguran profil, najčešće sudske, profesorske, roditeljske ili pandurske prirode.

-Čula sam da vam je Nikola upao u neke probleme, kažu dolazila i policija?
-Ma nije, on je samo hiperaktivan. Zamolio ga neki drug da mu donese travu, a grešnik malo popio na nekoj slavi, još bilo mračno, pa se zakucao autom u ogradu od vikendice! Em ga panduri drkeljisali zbog trave, em im nije bilo dosta pa se uhvatili za neku klinku koja je bila sa njim. Još hteli da ga privedu, a on emotivan, ne da na sebe, pa udario policajca... A i ta policija, sve go olos! Mada, on je fino dete, samo je hiperaktivan!
_____________________________________________________________________
(Na ekskurziji u Lidu.)
-Profesorka, ovi dripci iz IV7 mi drpili brus i onanišu kolektivno sad...
-Ma dobri su oni, samo su to te godine kad su hiperaktivni... Ništa nemoj da se sekiraš, biće to ok. A i ako ne bude, najgore što može da ti se desi je da te gangbanguju. To bi već bilo za četiri iz vladanja.
_____________________________________________________________________
-Brate, danima sam se mislio da li da ti ovo kažem, ali video sam tvoju Kristinu kako dudla liku posle žurke.
-A?
-U petak. Kod Pekija na rođedanu. Razdvojio je onaj njegov rođak kao Mojsije more.
-Ne seri bre. Ona je hiperaktivna, ali me voli, nikad to ne bi uradila.