Prijava
   

Hiperbola u narodnim epskim pesmama

Opšte je poznato da su Srbi skloni preterivanju i preuveličavanju događaja, pa je tako Kraljeviću Marko prikazan kao alfa mužijak od dva i po metra koji ustane iz kreveta, počeše dupe, ne opere ruke pre nego što pojede pola ovna za doručak, a drugu polovinu mu spakuju za užinu. Kada odradi vežbe zagrevanja, on uzme bojna šestoperca i liši sultana jedne armije janičara, nakon čega se prošeta do vile Ravijojle, a Šarca ostavi da cuga vino do sledeće misije. U stvarnosti je gmizao pred sultanom, što nije njegova krivica, već šuntavog mu ćaće, koji je poveo celu armiju na Maricu, a onda je pijanu stoku poklala jebena turska IZVIDNICA.
Pored njega, najhiperbolisanija ličnost naše epske poezije je Sveti Sava, a za ostale je najbolje pitati Cara, on se bolje razume u to.

Osnovna škola, negde u Srbiji, krajem dvanaestog veka
-Sveti Sava: Dobar dan deco, kako ste ovoga jutra?
-Svi: Super učitelju
-S.S: Ajde ti Krkobabiću izračunaj dijagonalu Zemlje, ako znaš sa prošlog časa da su joj uglovi kod temena 45 stepeni. Ne znaš? Au, Krkobabiću, pa to su osnovne stvari. Žao mi je, ali moram jedan da ti upišem...Jebote Živorade, jesu li te tukli tupim predmetom kad si bio mali, zajebavao sam te za pčele, prestani da se osvrćeš svuda okolo!
Manastir, negde u Srbiji, krajem 12. veka
-Sveti Sava: Oooo, de si oče Klaustrofobije, čemu taka faca? Jesu li te opet optužili za nestale maloletnice u selu?
-Klaustrofobije:Ma nokat mi uraso i gljivice na nj, boli ko kad mi je onomad kapnuo vosak dok sam pišao u sred noći.
-S.S: Aha, onda dva očenaša, operi svetom vodicom i maži "Pavlovićevom" ujutru u i uveče. Oho, oče Hagemonije , baš sam tebe čeko, idem na Isusov grob čim vidim šta će Onur duradi u sledećoj epizodi. Oš sa mnom?
Komunalije: Celivaj bludišu, mori Savo, zadnji put kad iđasmo, umal nas vuci ne izedoše po onim bugarskim krševima!

Komentari

Peri izmijeni vrijeme događaja iz primjera pošto Savo tad nije bio živ.

jebemliga, na vikipediji pise rodjen 1174..

A koji je to vijek braćela? Nije valjda počeo da predaje 1150. godine?

хахахахахахахахахахахахахахах свети Сава кида +++

kakvi primeri, hahahaah
+++