Prijava
   

Hronika septembarskog ispitnog roka

Sredina jula - gotov junsko-julski rok. To veče se proslavlja i pije u čast završenog roka, nezavisno od toga koliko uspešno. Narednih nedelju dana se nadoknađuje sve što nije popijeno za vreme samog roka.

Poslednja nedelja jula - nastavlja se, ali na drugom mestu, naravno, na moru. Ako već niste na moru, onda nasavljate sa ritualom od prethodne nedelje, eventualno obilazeći lokalna sela i seoca.

Početak avgusta - povratak sa mora, viđanje sa starom rajom koja je otišla na neko drugo mesto, sumiranje utisaka na fejsbuku. Oni koji nisu išli na more nazdravljaju sa onima koji su išli za srećan povratak.

10-13. avgust - prikupljanje sve potrebne literature uz konsultacije sa studentima koji su sve to već uredno ispolagali, kako biste izbacili sve nepotrebne pasuse, stranice, lekcije. Svako veče se završi u kafani "Biblioteka".

14.avgust - brojanje ispitnih pitanja i koliko ima stranica ukupno, uz oduzimanje slika i navođenja literature i pravljenje plana za učenje. Najčešće konzumiran plan "Toliko i toliko stranica za dan". Naveče izlaziš, jer od sutra krećeš ozbiljno.

Narednih dana - kukaš svima kako imaš da učiš, gledaš skripte i knjige i pitaš se odakle da kreneš i kojim tempom. Do 20h već su u dubokim planovima za još jednu večernju biblioteku.

Vikend pred ispit - frka, panika, uključuješ fejsbuk, stavljaš statuse kako te ne zanima rimsko pravo, švajcarska ekonomija ili čir na anusu, prelaziš manje od 30% gradiva.

Noć pred ispit - tona kofeina, guarane i čačkalica, daješ svoj maksimum. Uspevaš da naučiš ovlaš 50-60% gradiva. Zatvaraš knjigu, obraćaš se nebu i vanzemaljskim silama za sreću, uz svečano obećanje da ćeš sledeći put biti odgovorniji.

Dan ispita - trenutak kad ti ukažu da imaš oktobar 1 i oktobar 2 i da se raduju ponovnom druženjem sa tobom. Istu noć ideš da proslaviš kraj ispitnog roka, nezavisno od toga koliko isti bio uspešan.

Komentari

Жали боже труда.

Tuzno, ali istinito. :(

Чари Правног у Крагујевцу. +

E baš tako! :))))))
Mi nemamo oktobar 1 i 2 :( Čari FILUM-a u Kragujevcu :D

e masinac ce vala imati i oktobar 2,a meni treba i oktobar 6 jer po ceo dan visim ovde . ..

Istinito, ne može biti ''istinutije''! Trenutno sam u fazi posle 14og avgusta...jao, jao :D

Filum u Kragujevcu vise nema Oktobar 2 Fuck the system...

ja sam od onih što su dali sve u junu, ali međ' kolegama tačno vidim ovu definiciju. + i *

Fala ljudovi svima... pronalaze se studenti... Ja sam u fazi "vikend pred ispit". Juce rok poceo,majku mu.

Drž' se, ne daj gadovima da te sruše

živa istina... Sad sam u fazi vikend pred ispit :D +

ne u fazi Narednih dana! :D

u ponedeljak matematika!

Dobre su ti ove dugačke defke gde razlažeš. Piši ih više +

Hvala Kurajber. Da se nekad potruditi kad naidje inspiracija...