Prijava
   

Hrvatska, Tako lepa, tako blizu

tako blizu,a tako daleko...

Gde su bili do sad dok nije udarila ekonomska kriza,pa nema nemaca i engleza???
Sad smo i mi dobri,po onoj narodnoj"kad nema kiše,dobar je i grad"
Sad mi treba da spašavamo turističku sezonu u hrvatskoj???
ja ne mislim tako...

Komentari

Ma niste baš potpuno u pravu. Ja sam napisala da će se boriti za svakog gosta, ali nitko nije rekao da nema Njemaca, Talijana, Engleza, Rusa, Čeha... U turizmu sam radila i prije 7-8 godina. I tada je bilo gostiju uz Srbije (začudili biste se koliko!) i nikada nije bilo problema. Govorim o Istri. Nitko sada ne spominje Srbe kao spasitelje turizma u Hrvatskoj, nego se donose neke mjere da se ublaži opća kriza. Naravno, svatko ide tamo gdje se osjeća dobro. Ja se prilično razumijem u upravljanje kvalitetom u turizmu i jedina neosporna činjenica je da trenutno imamo izrazito nesposobnog ministra turizma.

Ivana,uz sve uvažavanje koje imam za Vas,ipak ne mogu iz glave da izbacim sve one ružne slike ,koje mi se po default-u jave ,kada se spomene Hrvatska.
Nisam šovinista,ljude cenim po onome kakvi su, a ne po naciji ili religiji,ali ako već govorimo o Hrvatskoj ili Istri,zar i Šibenik nije deo Hrvatske,pa neoustaše paradiraju slobodno po gradu,veličajući NDH???Lično,pre nesrećnih 90-tih moja omiljena destinacija je bila Malinska na Krku i samo me lepe uspomene vežu za to.
Sećam se i Splita, takodje,ali se sećam i onih govora mržnje iz tog istog ,nekad meni dragog Splita"Srbe na vrbe,zabranjeno za Srbe i pse,etc..."
Nego ja imam predlog za Vas,ako toliko želite da se družimo,'ajte vi lepo kod nas u goste,imamo i mi lepih turističkih destinacija,od Palića,Kopaonika,Zlatibora,Vrnjačke banje,etc...
Dobro nam došli

Muerrrte, (zašto se meni odjednom obraća sa Vi, hajde budite ljubazni pa nemojte, dovoljno je što su me prozvali "egzotičnom", a sada sam još JEDINA kojoj se govori Vi:((
Shvaćam sve tvoje ružne slike, sjećanja, asocijacije... Vjerujem (i znam) da ima krajeva s jače izraženim nacionalizmom, šovinizmom, mržnjom... Danas poznam samo Istru. Priznajem malo se ponašam kao noj, zabijem glavu u pijesak i ne vidim ono što ne želim. Možda to netko osuđuje, ali ne mogu drukčije jer bih izludjela, a imam samo ovaj život. Sjećam se i ja i Splita i šibenika i Zadra 91. Ja sam bila tamo! I jedva živu glavu izvukla. Nisam mislila o tome ovdje pisati, ali eto... Koliko god se trudimo odmaknuti se, uvijek se nekako svi vraćamo... Ima toga o čemu ti pričaš, ali bilo je i drugih stvari. Jednom će se morati živjeti dalje, bez vraćanja, mi to nećemo doživjeti. Ali ja vjerujem u pojedince, vjerujem u ljude, ne u Srbe, ne u Hrvate, u LJUDE.
Ali da pričamo o lijepim krajevima. Hvala ti na pozivu, rado bih došla, možda jednom... :)) Ne znam koje si godište, ali najrađe bih ti rekla da sam Zlatiborom šetala prije nego si ti pošao u školu:)) Oprosti, ovo je šala, ali šetala sam zaista, i Zlatiborom, i Vrnjačkom Banjom, i Kraljevom, Beogradom naravno, i mnogim drugim mjestima. I nadam se da ću još jednom u životu obići bar nekoliko manastira. Posljednji u kojem sam bila je Žiča. Bilo jedno krštenje. To su mi predivna mjesta. Čini mi se kao da pričam o nekom od svojih ranijih života, nekom od onih u kojima sam već umrla.

Ivana,lutko,što se persiranja tiče,samo sam uzvratio ljubaznost,a što se godina tiče,ja imam 44 godine,tako,da,ako si '71-ve šetala po Srbiji,onda je to bilo zaista pre mog polaska u školu...;)

:))) malo sam pogriješila, neću ti reći "u koju stranu" (ipak, šetala sam malo kasnije)

Sad vidim da sam prvu rečenicu napisla u množini (niste baš u pravu). Mislila sam na autora definicije i na komentatore, ovdje i na onoj drugoj definiciji istog pojma, onoj što je izazvala malu buru. Nekako mi je ovdje draže da nema persiranja.

ma ok je ivana,jednostavno ,ti i ja ,koliko se ja sećam,nismo pisali,ti si počela sa vi i ja se nadovezah,inače i meni fali stara yuga definitivno...

Ma iskreno meni ne fali stara yuga, meni fali mirna i gospodarski jaka regija u kojoj ćemo u trenutcima odmora i relaksacije uživati u upoznavanju kulturoloških razlika - recimo onako kako sam u današnjoj definiciji "čarobnog lonca" opisala...