Prijava
 1.    

  Hubner

  Dario Hübner. Legenda seoskih fudbalskih liga. Pola čovek, pola propuštena životna šansa. Igrač kome je sudbina pokazivala u smeru Crvene Zvezde, a kasnije evropskih velikana, ali su životni vetrovi strelicu okrenuli kao travnatno-blatljavim fudbalskim borilištima srpskih seoskih liga. Džajin dribling, Dejova lucidnost, Pantelim šmek njega je krasio, ali se ipak kurata sreća Perice Ognjenovića njemu nasmešila. Niko ne zna šta je njega tako uklelo. Igrali su ružniji, niži, krakatiji od njega, ali on nikako nije uspeo. Danas, naš Hubner trese mrežu Rudovaca u svakom meču, dok klupa Vreoca strepi kad god je na terenu. A njega realno baš briga - zapali pljugu na poluvremenu i spiči im dva komada, tek toliko da ne bude kao da nije igrao.

  Bajo, sutra protiv Stojnika?

  - Vala baš. Mada, čujem da pojma nemaju, otrešćemo ih k'o ranu dženeriku! Još nam Mića Hubner igra, biće to prava smejurija?

  Mića Karamarković? Zar on ne igra negde u Švajcarskoj? Kažu da otišao tamo da ih pravi majmunima?

  - Ma, jok! Bio nešto malo, pravio ih majmunima, al' se vratio u Trešnjevicu. A i on jadan nema sreće 'de god da ode. Kaže da mu spremimo crveni meki Marlboro, bez toga neće da igra...