Prijava
   

Hubner

Dario Hübner. Legenda seoskih fudbalskih liga. Pola čovek, pola propuštena životna šansa. Igrač kome je sudbina pokazivala u smeru Crvene Zvezde, a kasnije evropskih velikana, ali su životni vetrovi strelicu okrenuli kao travnatno-blatljavim fudbalskim borilištima srpskih seoskih liga. Džajin dribling, Dejova lucidnost, Pantelim šmek njega je krasio, ali se ipak kurata sreća Perice Ognjenovića njemu nasmešila. Niko ne zna šta je njega tako uklelo. Igrali su ružniji, niži, krakatiji od njega, ali on nikako nije uspeo. Danas, naš Hubner trese mrežu Rudovaca u svakom meču, dok klupa Vreoca strepi kad god je na terenu. A njega realno baš briga - zapali pljugu na poluvremenu i spiči im dva komada, tek toliko da ne bude kao da nije igrao.

Bajo, sutra protiv Stojnika?

- Vala baš. Mada, čujem da pojma nemaju, otrešćemo ih k'o ranu dženeriku! Još nam Mića Hubner igra, biće to prava smejurija?

Mića Karamarković? Zar on ne igra negde u Švajcarskoj? Kažu da otišao tamo da ih pravi majmunima?

- Ma, jok! Bio nešto malo, pravio ih majmunima, al' se vratio u Trešnjevicu. A i on jadan nema sreće 'de god da ode. Kaže da mu spremimo crveni meki Marlboro, bez toga neće da igra...

Komentari

Vidim da smo mi, stojnički "Plavi tigrovi" najebali.

Ima leka za Hubnera. Takozvani "oštar start" u drugom minutu :)
+

Znam lika koji je tipična priča pomenuta u definiciji. Malo išao po Belgiji, pravio ih budalama, posle se vratio da igra za "Šumadiju" i to ne kragujevačku. A i uhvatila me neka fudbalska nostalgija, počeh da se prisećam nekih faca od pre 10-15 godina tipa Yksel Osmanovski, lolo.

Koga će vi da Otresete? Stojnik se polako Uigrava. i četres pet Naših tigrova je Spremno na moj mig da Rastrgne tog vašeg gubnera! Sa Poštovanjem dejan Živanovic. Buzda.

Arlovski ušao u Buzdin lik totalno.

Су он и Трезеге својевремено поделили прво место листе стрелаца Серије А?

Никако не контам како си успео да се сетиш Хубнера? Ја буквално нисам чуо да га је икад ико споменуо у последњих пар година, а лик је стварно легенда. Дош'о неки маторац који пуши паклу-две дневно у најјачу лигу на свету и 'ладно постао најбољи стрелац.

Диперу, не знам за Трезегеа, односно да л' је неко делио прво место с њим, углавном нико није био бољи од њега те сезоне.

Хубнер у којој је год лиги играо, био је најбољи стрелац. Он је нека италијанска верзија Бобија Заморе.

Негде 2001. или 2002. мислим да су њих двојица поделили....
Хаха, Боби Замора.... Својевремени вундеркид Чемпионшип менаџера 2001/02....