Prijava
   

Hvali more, drž' se kraja

Uzrečica kojom se opisuje otvorena lepota i sve skrivene opasnosti mora. Jeste lepo, jeste mirno, svojim dubokim plavetnilom očarava i najtvrđe duše, ali kad dođu jesen pa za njom zima i kad krenu ogromni talasi, hladni vetrovi i oluje, a primorac više ne može da živi od turizma onda nije svejedno isploviti bušnom brodicom na otvoreno i loviti ribu.

Lako je nama iz unutrašnjosti da se divimo lagodnom životu pružaoca turističkih usluga kad smo tamo samo u najlepšem periodu. One crne dane ne vidimo pa nam nejasno što se ljudi žale.

- Poče i ova sezona Slobo...
- Poče Vukota...
- A što ćemo kad završi?
- A što ćemo... isto što i prošle godine. U Beograd, u dom, ja nazad na pravni, a ti na ekonomiju...

Komentari

Meni je more najlepse zimi!

Odlično si je izvukao i spakovao. +++

iskustvo kolega, otac mi primorac pa sam provodio zimske raspuste u Baru :)

Suza mi krenu lololo. Po familije.su mi pomorci, jes teško ali svakog prvog po sto eura u dzep.

ja sam panonski mornar, ne volim vodu ali kapiram muke :)

Ma sta muke, foliraju se tu, nista im teze nije nego na svakom drugom poslu i jos imaju pristojne plate od kojih se moze i na more i na planine. Jedino što su odvojeni od porodice ali ni tu nije kao prije, nema vise ugovora od godinu dvije vec se sad ide par mjeseci na more a par mjeseci kuci. Nije mi ih zao ni malo, proputuju, vide svijeta, ako nista drugo bar obidju sve aerodrome svjetske. Ka da na galijama služe, a ne na brodovima sa toplom vodom i internetom. Svaki svoju kabinu ima, boli ih kurac a i taman se malo odvoje od zene da ljubav bude veca.

Pročita li ti primer? :)

Ma procitah nego svako malo raspravljam sa nekim od brace kako im je tesko ka da mi nista ne radimo odje, pun mi ih je kurac vise. :-)