Prijava
   

Idol

Idol. sta je to?
Predmet obozavanja. Osoba ciju filozofiju primenjujemo. Po cijim moralni nacelima zivimo. Cije slike lepimo po zidovima. Cije filmove gledamo. Ciju muziku danonocno slusamo, ili cije price citamo. Na nju se ugledamo, ona ucestvuje u formiranju nase licnosti. On je idealna slika nekoga koja ne mora da ima veze sa realnoscu.Vecina ljudi ima idole. Neki od njih su pisci, neki reziseri, rok muzicari, bubnjari, DJejevi, reperi, revolucionari, umetnici, slikari, glumci, pa cak i estradne "zvezde", kriminalci i vampiri.
Slepo prate njihove intervjue, gutaju jeftine casopise u potrazi za slikom, ili cak i posterom. Pretrazuju internet, mastaju o svom idolu, o mogucnosti da ga nekako vide na ulici, vriste, padaju u nesvest, grle, fotografisu, ili cak progovore snjim. Zive kako misle da oni zive.
Idol ogranicava slobodu razmisljanja. Dobro je imati uzor. Neko ko te fascinira. Nekoga ko ce te da te tera napred, da ti pomogne da otvoris um, da se opustis, ostanes svoj i mislis svojom glavom, da stvaras, da volis, da postojis.
Ne veruj u idole
U lica sa filma i naslovnih strana
Ti mozes bez njih.

Komentari

Bez ljutnje,tvoje definicije su mi ko sastav Kako sam proveo letnji raspust. -

damn str8...kolki su imbecili ovi sto ne like-uju

Svaka čast za prva dva komentara.